А ви це знали? Як визначити настрій кота за його хвостом - ознаки, про які багато господарів ніколи не підозрювали

Нікому ще не вдалося достеменно розгадати мову тварин. Але фахівці кажуть: щоб зрозуміти емоції та почуття, достатньо просто спостерігати за поведінкою улюбленця, передають Патріоти України.

Коти, всупереч поширеному стереотипу про їхню норовливість та незалежність, не такі вже й егоїсти, якими їх малюють. Вони мають свої способи висловити вдячність. А котячий настрій легко визначити по його хвосту. Чому котячий хвіст називають справжнім індикатором емоцій, розбирався OBOZREVATEL.

Позиція 1: хвіст трубою

Хвіст трубою – ознака того, що кіт цілком задоволений своїм життям. Він відчуває себе у безпеці, має достатньо їжі та води і взагалі не знає турбот.

Позиція 2: хвіст опущений

Якщо ваш улюбленець ходить з опущеним хвостом – значить зараз його краще не чіпати. Кіт у такому разі насторожений, зосереджений або зацікавлений. Він уважно вивчає обстановку, ймовірно, відчуваючи певну напруженість та тривогу.

Позиція 3: підібганий хвіст

А ось це вже негативний сигнал. Кіт явно переляканий або відчуває занепокоєння. Щось надмірно його стривожило та викликало стрес. За словами ветеринарів, таким чином тварина може показувати, що вона дуже образилася на свого господаря. Це явна ознака невдоволення.

Позиція 4: кінчик хвоста ворушиться

Якщо ворушиться не весь хвіст, а тільки кінчик – значить кіт радіє вашій присутності. Це прояв дружелюбності та позитивного настрою. Можливо, улюбленець хоче турботи та уваги, тож спробуйте його погладити.

Позиція 5: різке посмикування хвоста

Різке посмикування або удари хвостом по підлозі – недвозначний попереджувальний сигнал, причому як для господаря, так і для інших тварин навколо. Так коти виражають своє роздратування. Улюбленця в такому стані краще не чіпати: зараз він злий та може проявити агресію. Тваринці потрібен час, щоб заспокоїтися.

Позиція 6: шерсть на хвості дибки

Наступна стадія після роздратування – неприхована агресія. Якщо шерсть кота стає дибки – значить він готовий атакувати.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...