А ви це знали? Як вживання деяких овочів впливає на роботу нашого мозку - дослідження


Кожен прагне зберегти свій мозок здоровим, проникливим і чудово кмітливим. Для цього необхідно вживати різноманітних заходів, які підвищують когнітивних функцій.

Згідно з результатами проведених досліджень, на здоров’ї вашого мозку відбиваються ваші харчові звички. Про це йдеться у матеріалі видання Eat This Not That.

Нещодавно були представлені результати досліджень харчових звичок, завдяки чому дослідники розділили їх на різні групи на основі того, що велика частина їжі, яку вони їли, містила флавоноли. Зокрема, результати показали, що група, яка споживала найвищий рівень флавонолів — близько 15 міліграмів на день або приблизно одну порцію листової зелені — мала зниження рівня когнітивних здібностей на 32% менше порівняно з тими, хто споживав найменшу кількість флавонолів. флавоноли.

Ще однією метою дослідження був аналіз впливу різних видів флавонолів, таких як кемпферол, який можна отримати, вживаючи капусту, шпинат, брокколі, квасолю та пити чай; кверцетин — міститься в листовій капусті, помідорах, яблуках і чаї; і мірицетин — міститься в листовій капусті, помідорах, апельсинах і вині). Результат - вживання більшої кількості кемпферолу асоціювалося з на 32% нижчим темпом зниження когнітивних здібностей порівняно з іншими.

Спираючись на ці результати вчені зауважують, що різноманітність фруктів і овочів має вирішальне значення як для когнітивного, так і для фізичного функціонування.

Як результат дослідження довели силу поживної їжі. Відзначається, що продукти з високим вмістом флаванолів можуть з часом зберегти когнітивні функції. Тому це є вагомою причиною включати ці продукти в свій раціон щодня.

Підкреслюється особлива роль флавонолів, які є різновидом флавоноїдів з особливо високим вмістом антиоксидантів і містяться в різних фруктах і овочах. Зокрема, протизапальна природа флавонолів може зменшити кількість або тривалість нейрозапалення. Крім того, антиоксидантні властивості флавонолів можуть запобігти або зменшити окислювальний стрес, кажуть дослідники.

Вони також додають, що флавоноли містяться в різноманітних фруктах і овочах, тому включення їх у більшість страв допоможе людям отримувати корисну кількість флавонолів щодня.

Як потрапити на прийом до лікаря без направлення

неділя, 23 лютий 2025, 13:01

Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...