Затупився кухонний ніж, а спеціальних пристосувань для заточування (наприклад, точила або точильного каменю) в будинку немає? Не впадайте у відчай! Інструменту можна швидко повернути гостроту за допомогою... газети, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Процедура є простою та швидкою. Особливих зусиль докладати не доведеться: впорається навіть жінка.
Як заточити ніж газетою
Потрібно взяти друковане видання, скласти його вдвічі та покласти на стіл.
Далі слід "пройтися" ножем по паперу так, як це робиться під час стандартного заточування.
Іншими словами, ніж повинен "дивитися" на газету плоским боком.
Процедура має тривати 2-3 хвилини (кожен бік треба заточувати по 1-1,5 хвилини).
У підсумку лезо ножа стане досить гострим: інструмент знову можна буде використовувати для нарізки продуктів.
Чому цей метод працює
Уся справа в особливих властивостях друкарської фарби. Чорнило певним чином впливає на метал.
Потрібного результату допомагає домогтися і сам паперовий матеріал, особливо якщо він є досить щільним.
Зазвичай буває, що нижня частина випічки підгоряє, а верх не прогрівається належним чином, залишаючись блідим і негарним, що знижує апетитний вигляд страви, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Фахівці поділилися двома простими, але ефективн...
Харчова сода, знайома кожному на кухні, виявляється не лише незамінним помічником у випічці та побуті. Цей простий і доступний засіб може стати справжнім порятунком для ваших огірків на грядці, допомагаючи отримати рясний і здоровий урожай, передають П...