А ви це знали? Як за допомогою звичайної газети заточити ніж

Затупився кухонний ніж, а спеціальних пристосувань для заточування (наприклад, точила або точильного каменю) в будинку немає? Не впадайте у відчай! Інструменту можна швидко повернути гостроту за допомогою... газети, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Процедура є простою та швидкою. Особливих зусиль докладати не доведеться: впорається навіть жінка.

Як заточити ніж газетою

Потрібно взяти друковане видання, скласти його вдвічі та покласти на стіл.

Далі слід "пройтися" ножем по паперу так, як це робиться під час стандартного заточування.

Іншими словами, ніж повинен "дивитися" на газету плоским боком.

Процедура має тривати 2-3 хвилини (кожен бік треба заточувати по 1-1,5 хвилини).

У підсумку лезо ножа стане досить гострим: інструмент знову можна буде використовувати для нарізки продуктів.

Чому цей метод працює

Уся справа в особливих властивостях друкарської фарби. Чорнило певним чином впливає на метал.

Потрібного результату допомагає домогтися і сам паперовий матеріал, особливо якщо він є досить щільним.

Що ви побачите першим на цьому зображенні? Відповідь розкриє вашу особистість!

субота, 13 грудень 2025, 9:15

Чи можна за одним поглядом на зображення дізнатися щось важливе про себе? Психологи вже роками використовують візуальні тести для аналізу людської підсвідомості. Хоч вони не замінюють професійну терапію, такі тести допомагають краще зрозуміти власні вн...

Не купуйте цю рибу на Різдво! Вона забруднена ртуттю та свинцем

субота, 13 грудень 2025, 8:12

Риба - головний атрибут святкового столу, але не всі види однаково корисні. Експерти радять обережно обирати рибу, щоб уникнути шкідливих токсинів, таких як ртуть і свинець, передають Патріоти України. Навіть норвезький фермерський лосось не завжди кор...