Затупився кухонний ніж, а спеціальних пристосувань для заточування (наприклад, точила або точильного каменю) в будинку немає? Не впадайте у відчай! Інструменту можна швидко повернути гостроту за допомогою... газети, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Процедура є простою та швидкою. Особливих зусиль докладати не доведеться: впорається навіть жінка.
Як заточити ніж газетою
Потрібно взяти друковане видання, скласти його вдвічі та покласти на стіл.
Далі слід "пройтися" ножем по паперу так, як це робиться під час стандартного заточування.
Іншими словами, ніж повинен "дивитися" на газету плоским боком.
Процедура має тривати 2-3 хвилини (кожен бік треба заточувати по 1-1,5 хвилини).
У підсумку лезо ножа стане досить гострим: інструмент знову можна буде використовувати для нарізки продуктів.
Чому цей метод працює
Уся справа в особливих властивостях друкарської фарби. Чорнило певним чином впливає на метал.
Потрібного результату допомагає домогтися і сам паперовий матеріал, особливо якщо він є досить щільним.
Літній сезон - найкращий час для відпочинку, щоб зарядитися енергією на найближчі місяці. Але для справжнього розслаблення відпустка має бути достатньо тривалою. Доктор Павел із Інституту психології «Фортуна» при Католицькому університеті в Любліні роз...
Наш вибір багато говорить про наше життя та характер. Деякі з них пов’язані з нашим оточенням. Пройдіть цей психологічний тест, щоб дізнатися, яких людей ви притягуєте. Подивіться на зображення і виберіть дерево, яке здається вам найкрасивішим. Не розд...