
Стиглі банани, принесені з магазину, дуже швидко чорніють. Та є один секрет зберігання фруктів, який продовжить їхнє життя ще на 15 днів, передають Патріоти України.
Зазвичай банани вдома всі кладуть на якусь полицю, або на стіл — у вазу з фруктами. Впродовж кількох днів банани активно дозрівають, а потім починають псуватися. Шкірка стає темно-коричневою і неапетитною. Ще один варіант — покласти їх у холодильник, але це працює лише декілька днів, потім банани все одно стають м'якими та чорними.
Та є один спосіб, що справді уповільнить процес їх дозрівання. Річ у тім, що, дозріваючи, стебла бананів виділяють етилен. Потім він поширюється на решту плоду, і таким чином допомагає йому дозріти. Є популярний спосіб, при якому плодоніжку банана щільно пакують у харчову плівку. І тут все правильно, але є один важливий момент — загортати слід не в’язку бананів разом, а кожен банан окремо. Так залишається менше місць, з яких просочується етилен.
Для багатьох людей перевірка смартфона стала автоматичною звичкою, майже як дихання. Люди тягнуться до телефона десятки разів на день, часто навіть не усвідомлюючи цього, передають Патріоти України. Але дослідження показують: саме частота таких "переві...
Жирні відкладення на кухонних шафах з'являються швидше, ніж ви думаєте. Пара, що піднімається від каструль, бризки олії та частинки жиру, що переносяться повітрям, осідають на фасадах шаф, роблячи їх липкими, тьмяними та важкими для очищення, передають...