А ви це знали? Як змінюється ваше тіло, коли ви п'єте чай

Чай часто описують як напій з ніжним, але насиченим смаком. Напоєм, який складається з чорного чаю, імбиру, кориці, гвоздики, кардамону та чорного перцю, можна насолоджувати в будь-який час дня, відчуваючи розслаблення, передають Патріоти України.

Проте, що відбувається у вашому тілі, коли ви п'єте чай? Чи можна його вважати корисним для здоров'я? Відповіді на ці питання знає видання eatthis.com.

Допоможе уникнути високого тиску

Однією з ключових складових чаю є кориця – спеція, яка має протизапальні та антиоксидантні властивості. Вона також здатна допомогти знизити артеріальний тиск. Наприклад, дослідження на тваринах показали, що кориця сприяє розширенню та розслабленню судин. Важливо пам’ятати, що високий тиск може негативно вплинути на кровоносні судини, що забезпечують серце кров'ю, а з часом це може спричинити серцевий напад.

Протистоятиме окислювальному стресу

Вас може зацікавити:Для евакуйованих мешканців з Покровського району Донеччини передали допомогу від Фонду Ріната Ахметова

Вас може зацікавити:У стилі "королівський гламур" із Бібером за $10 мільйонів: як пройшла передвесільна церемонія сина найбагатшої людини Індії

Чорний чай багатий антиоксидантами, такими як поліфеноли та флавоноїди. Антиоксиданти допомагають нейтралізувати вільні радикали в організмі, що сприяє боротьбі з окислювальним стресом – станом, коли кількість вільних радикалів перевищує кількість антиоксидантів. Якщо окислювальний стрес не контролювати, він може спричинити запалення, загибель клітин і пошкодження ДНК, що підвищує ризик розвитку онкологічних захворювань.

Додаткові антиоксидантні властивості забезпечують спеції, зокрема імбир і кардамон, які також присутні в чаї.

Контролюватиме рівень цукру в крові

Для людей з діабетом підтримка стабільного рівня глюкози в крові є важливою. Чай може в цьому допомогти. Кориця, яка входить до складу чаю, показала здатність знижувати інсулінову резистентність. А імбир сприяє зниженню рівня цукру в крові.

Проте, щоб досягти значного ефекту, потрібно споживати від 1 до 6 грамів цих спецій щодня, що набагато більше, ніж в одному пакетику чаю. Тому, якщо ви хочете отримати максимальну користь, спробуйте готувати чай власноруч вдома.

Покращить травлення

Імбир, як головний інгредієнт, відомий своїми властивостями зменшувати нудоту. Але крім цього, він також допомагає поліпшити травлення та впоратися з проблемами шлунку. Інші спеції, такі як гвоздика, кардамон і кориця, мають антибактеріальні властивості, які допомагають запобігти шлунковим проблемам, спричиненим бактеріями.

Що додати у воду при варінні яловичини, щоб м’ясо вийшло соковитим та м’яким

вівторок, 20 серпень 2024, 0:09

У кулінарній справі, як і в будь-якій іншій потрібно бути майстром. Адже навіть найлегшу та найпростішу страву потрібно знати, як приготувати. Вміння й майстерність приходить з досвідом, передають Патріоти України. Досвідчені господині знають, що з ста...

Перевірте себе! Якщо ви використовуєте ці 10 фраз, то ви емоційно розумніші за більшість людей

понеділок, 19 серпень 2024, 23:55

Емоційний інтелект або емоційний розум - це риса, яка притаманна високоефективним людям. Вони завжди знають, що вони роблять, почуваються задоволеними від своєї роботи та мають переважно гарний настрій. На практиці це розбивається на чотири сфери: само...