А ви це знали? Як зміниться ваше тіло, якщо ви припините вживати м'ясо

Щороку багато людей відмовляються від м'яса та риби і помічають значні поліпшення свого здоров'я. І хоча на перший погляд здається, що ваш раціон втратить основне джерело білка, є безліч рослинних альтернатив, які можуть забезпечити ваш організм необхідними поживними речовинами, передають Патріоти України.

Ба більше, рослинний білок сприятливо впливає на організм загалом: покращує метаболізм, травлення та може захистити від багатьох хвороб. Отже, якщо ви вирішили виключити м'ясо зі свого меню, видання eatthis.com опублікувало кілька змін, які можуть відбутися з вашим тілом.

Втрата ваги

Дослідження, опубліковане в Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, показало, що люди, які дотримуються вегетаріанської дієти, у середньому втрачають 3-4 кг. Побудувавши своє харчування на овочах, фруктах, цільних зернах та бобах, ви можете схуднути значно легше, ніж на інших дієтах. Інше дослідження, опубліковане в Journal of Internal Medicine, виявило, що веганська дієта є однією з найефективніших для зниження ваги серед 11 дієт.

Зниження рівня холестерину

Крім втрати ваги, ви також можете помітити, що ваш рівень холестерину зменшиться. Хоча генетика частково визначає цей показник, дієта й фізична активність відіграють не меншу роль. Мета-аналіз у журналі Nutrition Reviews показав, що рослинні вегетаріанські дієти сприяють зниженню загального рівня холестерину, включаючи "поганий" ЛПНЩ і "хороший" ЛПВЩ, у порівнянні з іншими дієтами.

Покращення стану кишківника

Ваш кишківник стане значно чистішим, коли ви перестанете вживати м'ясо, каже дієтолог Сьюзан Такер. Вона додає, що більшість м'яса містить гормони, антибіотики та консерванти, а при неправильному зберіганні воно швидко розкладається. На противагу цьому, вегетаріанська дієта забезпечує велику кількість клітковини, фітонутрієнтів і антиоксидантів, які підтримують чистоту травної системи.

Дієтолог Кері Глассман додає, що багатий клітковиною раціон допомагає зменшити запалення в організмі. Дослідження 2014 року в журналі Nutrition показало, що вегетаріанці мають нижчі показники інсулінорезистентності, що знижує ризик розвитку метаболічного синдрому та діабету. Клітковина діє як своєрідна "мітла", допомагаючи очищати кишківник від патогенів.

Сяюча шкіра

Ваше травлення безпосередньо впливає на зовнішній вигляд шкіри, каже Сьюзан Такер. Відмова від м'яса сприяє природному детоксу організму завдяки антиоксидантам і мінералам, які підтримують здоров'я шкіри. Такер зазначає, що деякі люди помічають поліпшення стану шкіри, зникають прищі, розацеа або екзема.

Здуття та гази

Раптове збільшення кількості клітковини через вживання овочів, фруктів, бобів та зерен може викликати газоутворення та здуття живота. Кері Глассман радить поступово вводити ці продукти у свій раціон, щоб мінімізувати неприємні відчуття.

Зменшення ризику захворювань

Якщо ви заміните м'ясо здоровими рослинними продуктами, ви зменшите ризик серцево-судинних захворювань, метаболічних порушень і деяких видів раку. Дослідження 2014 року показало, що вегетаріанці мають нижчий рівень серцевих захворювань завдяки високому споживанню клітковини та антиоксидантів, які знижують рівень холестерину й насичують організм, зменшуючи кількість споживаних калорій.

Це така смакота! Ніжна куряча печінка в сметані з цибулею і морквою

вівторок, 27 серпень 2024, 8:13

Приготуйте таку печінку і будь-який гарнір буде неймовірно смачним, ситним та корисним. Соковитість печінки у такому варіантові просто зашкалює. Класичне поєднання продуктів, однак досконалий смак, передають Патріоти України. Для приготування треба взя...

Є секрет! Як зберігати відкриту томатну пасту до 6 місяців

вівторок, 27 серпень 2024, 7:12

Якщо ви з тих, хто бере з банки томатної пасти 1-2 ложки, а потім викидає, бо вона псується, то ці поради вам у допомогу! Більше жодна крапля томатної заготівлі не пропаде, передають Патріоти України. Порада 1. Після того, як використали частинку томат...