А ви це знали? Як зробити черствий хліб знову смачним та м'яким

Ліндсей Меттісон, відомий шеф-кухар, так розповідає про свій найстрашніший кошмар: "Ласкаво просимо до мого найгіршого кошмару - я підготувала свій улюблений багет для вечірки, щоб зробити смачні закуски. Коли я готуюсь відправитись на вечірку, я бачу, що мій красивий м'який багет зненацька перетворився на жорсткий буханець. Мій розум швидко перебирає усі способи, якими я можу скористатись, щоб впоратись із твердим хлібом, приготувавши сухарики або грінки, але мені потрібний хліб саме зараз!", передають Патріоти України.

Цей кошмарний сценарій не повинен закінчуватися покупкою нового хліба, моєму шляху до вечірки, тому, що ми вже знаємо, як виправити цю ситуацію, та привести хліб у належний стан. Це дійсно не могло бути легше! Ця проста техніка допоможе пом'якшити навіть хрусткий хліб, відновлюючи його, та надаючи йому новий вигляд. Як тільки ви дізнаєтесь про це, то ви одразу захочете розповісти секрет своїм друзям, ви одразу ж станете рятівником вечірки.

Як пом'якшити черствий хліб

Вам знадобиться:

Один черствий буханець хліба

Інструменти:

Піч

Крок 1: Намочіть буханець

Я знаю, що це здається суперечливим, адже чи не стане мокрий хліб затхлим? - але довіртесь нам: ви зараз насправді хочете викинути цей хліб, у відерце, під кухонним краном, тобто у сміття. Ввімкніть воду, щоб вона текла повільно та рівномірно (неважливо, чи вода гаряча або холодна). Помістіть відрізану сторону хліба подалі від вас, а іншу сторону направте під потік води. Мета полягає в тому, щоб змочити шкірку, але не надто сильно намочити середину.

Крок 2: Випікайте хліб

Встановіть духовку на 150 градусів С і помістіть зволожений хліб прямо на решітку. Низька температура нагріває воду, завдяки чому хліб париться всередині під скоринкою. Через 5 хвилин ніжно надавіть на хліб. Ви хочете отримати хрустку скоринку хліба, який має трішки вичавлюватись, коли ви стискаєте його. Вам може знадобитися випікати буханець протягом 15 хвилин, залежно від розміру хліба та кількості води, яку він поглинув.

Крок 3: Насолоджуйтесь майже новим хлібом

Ось так просто ваш хліб стане хруским зовні і м'яким зсередини! Тепер, коли ви знаєте, як освіжити хліб, вам більше ніколи не доведеться викидати черствий буханець хліба! Використовуйте свій відновлений хліб, щоб зробити бутерброди до обіду, нарізати його, просто подавши до страви, або використовувати його для приготування хлібних закусок, чи подати хліб до столу з вашим улюбленим маслом або спредом.

Можуть бути небезпечні для гіпертоніків! ТОП-5 продуктів, які підвищують тиск

субота, 20 квітень 2024, 6:38

Хоча проблема зависокого тиску достатньо розповсюджена, не рідкісна й проблема низького тиску. Попри те, що він може залежати від багатьох чинників, дієта та певні продукти можуть допомогти нормалізувати стан. А крім цього, зменшення в раціоні кількост...

Секрет досвідчених господинь! Чи потрібно зливати воду при варінні м’яса

субота, 20 квітень 2024, 6:09

М’ясо є досить суперечливим продуктом, оскільки останнім часом поширюється інформація про його потенційні шкідливі властивості. Зокрема, жирні сорти червоного м’яса сприяють набору ваги, появі проблем із серцево-судинною системою та утворенню пухлин, ...