А ви це знали? Як зробити черствий хліб знову смачним та м'яким

Ліндсей Меттісон, відомий шеф-кухар, так розповідає про свій найстрашніший кошмар: "Ласкаво просимо до мого найгіршого кошмару - я підготувала свій улюблений багет для вечірки, щоб зробити смачні закуски. Коли я готуюсь відправитись на вечірку, я бачу, що мій красивий м'який багет зненацька перетворився на жорсткий буханець. Мій розум швидко перебирає усі способи, якими я можу скористатись, щоб впоратись із твердим хлібом, приготувавши сухарики або грінки, але мені потрібний хліб саме зараз!", передають Патріоти України.

Цей кошмарний сценарій не повинен закінчуватися покупкою нового хліба, моєму шляху до вечірки, тому, що ми вже знаємо, як виправити цю ситуацію, та привести хліб у належний стан. Це дійсно не могло бути легше! Ця проста техніка допоможе пом'якшити навіть хрусткий хліб, відновлюючи його, та надаючи йому новий вигляд. Як тільки ви дізнаєтесь про це, то ви одразу захочете розповісти секрет своїм друзям, ви одразу ж станете рятівником вечірки.

Як пом'якшити черствий хліб

Вам знадобиться:

Один черствий буханець хліба

Інструменти:

Піч

Крок 1: Намочіть буханець

Я знаю, що це здається суперечливим, адже чи не стане мокрий хліб затхлим? - але довіртесь нам: ви зараз насправді хочете викинути цей хліб, у відерце, під кухонним краном, тобто у сміття. Ввімкніть воду, щоб вона текла повільно та рівномірно (неважливо, чи вода гаряча або холодна). Помістіть відрізану сторону хліба подалі від вас, а іншу сторону направте під потік води. Мета полягає в тому, щоб змочити шкірку, але не надто сильно намочити середину.

Крок 2: Випікайте хліб

Встановіть духовку на 150 градусів С і помістіть зволожений хліб прямо на решітку. Низька температура нагріває воду, завдяки чому хліб париться всередині під скоринкою. Через 5 хвилин ніжно надавіть на хліб. Ви хочете отримати хрустку скоринку хліба, який має трішки вичавлюватись, коли ви стискаєте його. Вам може знадобитися випікати буханець протягом 15 хвилин, залежно від розміру хліба та кількості води, яку він поглинув.

Крок 3: Насолоджуйтесь майже новим хлібом

Ось так просто ваш хліб стане хруским зовні і м'яким зсередини! Тепер, коли ви знаєте, як освіжити хліб, вам більше ніколи не доведеться викидати черствий буханець хліба! Використовуйте свій відновлений хліб, щоб зробити бутерброди до обіду, нарізати його, просто подавши до страви, або використовувати його для приготування хлібних закусок, чи подати хліб до столу з вашим улюбленим маслом або спредом.

З архіву ПУ. Не фантастика! Жінка скинула 102 кг і поділилася секретом успішного схуднення (фото)

понеділок, 14 червень 2021, 23:55

Мешканка міста Левен з Шотландії скинула 102 кілограми з 165 - майже дві третини своєї ваги і поділилася секретом схуднення, передають Патріоти України. 52-річна Трейсі МакКормак розповіла, що у неї діагностували діабет другого типу. Після цього жінка ...

З архіву ПУ. Увага! Популярну страву визнали небезпечною для здоров'я

понеділок, 14 червень 2021, 23:30

Вчені розповіли про шкоду червоного м'яса на сніданок. Дослідники попередили про шкоду яєчні з беконом або ковбасою, яку нерідко їдять на сніданок, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. "Исследование ученых из Швеции показа...