А ви це знали? Як зварити картоплю всього за 15 хвилин

Іноді на приготування їжі катастрофічно не вистачає часу: треба поспішати на роботу або ж за хвилину повинні прийти гості. У такому випадку в пригоді стануть лайфхаки, які допоможуть приготувати смачну вечерю всього за 15 хвилин, передають Патріоти України.

Топ-4 способи швидкого приготування картоплі

У кастрюлі

Картоплю почистіть, вимийте та наріжте невеликими кубиками. Помістіть коренеплоди в кастрюлю та залийте водою, щоб рідина ледь їх вкривала. В ідеалі варто заливати гарячою.

Коли вода закипить, додайте до картоплі невеликий шматок вершкового масла та дрібку солі. Зменшіть вогонь, накрийте каструлю кришкою та залиште на 10-15 хвилин.

У мундирі

Ретельно промийте картоплю та складіть в каструлю. Залийте гарячою водою так, щоб рідина повністю її вкривала. Закрийте кришкою, почекайте, поки закипить вода і додайте сіль. Зменшіть вогонь і варіть картоплю ще 15-20 хвилин. Готовність перевіряйте за дпомогою вилки.

У мікрохвильовці

Візьміть корнеплоди, обмочіть їх в олії та наштрикніть на зубочистки, щоб виходили імпровізовані ніжки. На дно глибокої тарілки налийте трохи води та помість туди картоплю. Поставте її в мікрохвильовку, переведену на повну потужність. Почекайте 5 хвилин. Замість того, щоб використовувати зубочистки, картоплю можна просто нарізати та почекати 7-10 хвилин.

У мультиварці

Щоб приготувати картоплю в мультиварці, оберіть режим варіння або "на пару". У посудину додавайте завжди гарячу воду і залишайте картоплю на 10-20 хвилин.

Ви будете здивовані! Які страви можна зробити смачнішими за допомогою цукру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:08

Далеко не всі господині знають, що цукор можна сміливо використовувати і при приготуванні основних страв. Справа в тому, що цей компонент дозволяє смаковим якостям їжі розкритися в повному обсязі, передають Патріоти України. Деякі кулінари сумніваються...

Не робіть так! ТОП-2 продукти, які не можна додавати у фарш для котлет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:13

Важко знайти господиню, яка ніколи не займалася виготовленням котлет. Справа в тому, що ця м’ясна страва є неймовірно апетитною та поживною. Її люблять гурмани різного віку. І все ж любителі поїсти далеко не завжди задоволені домашніми котлетами, перед...