А ви це знали? Як зварити картоплю за 10 хвилин - хитрість господинь

Таким кулінарним секретом користуються всі досвідчені господині, щоб прискорити процес приготування улюбленого овоча.

Цей лайфгак дозволить утричі скоротити тривалість варіння картоплі. Що так важливо, адже на стояння у плити іноді немає часу, бажання чи можливості. Розповідаємо, як за 10 хвилин приготувати смачну картопельку й зекономити купу часу на процесі приготування страви.

Як зварити картоплю за 10 хвилин у каструлі: покрокова інструкція

  1. Почистіть і наріжте картоплю, залийте не холодною водою, а окропом, це пришвидшити процес приготування.
  2. Коли картопля почне кипіти, додайте вершкового масла чи соняшникової олії.
  3. Посоліть воду. Лайфгак полягає у тому, що завдяки олії на поверхні утвориться плівка, яка буде виконувати роль додаткової кришки.
  4. Температура в каструлі через наявність плівки буде значно вищою, ніж зазвичай, тому картопля звариться швидше.

Як зварити картоплю за 8 хвилин у мікрохвильовці

Щоб приготувати картоплю у мікрохвильовці за декілька хвилин, наріжте її на кубики чи скибочки, додайте улюблені спеції та сіль за смаком. Потім картоплю треба загорнути в поліетиленовий пакет, який необхідно щільно зав’язати і зробити два проколи для виходу пари. Покладіть картоплю у мікрохвильову піч, увімкніть на повну потужність на 8 хвилин. Цього часу буде цілком достатньо для приготування смачної страви.

Якщо ви хочете приготувати картоплю в мундирі, це також можна зробити в мікрохвильовій печі лише за 5 хвилин. Візьміть бульбу середнього розміру, добре вимийте, покладіть у рукав чи пакет, щільно зав’яжіть, зробіть кілька проколів зубочисткою для виходу пари. Готувати треба близько п’яти хвилин на повній потужності.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...