А ви це знали? Яка частина курки найбільш шкідлива

Найбільш шкідливою частиною курки вважається шкіра, передають Патріоти України.


Шкіра

Чому вона вважається шкідливою:

  1. Високий вміст насичених жирів
    • Куряча шкіра містить велику кількість жирів, зокрема насичених, які підвищують рівень "поганого" холестерину (LDL).
    • Це збільшує ризик серцево-судинних захворювань.
  2. Багато калорій
    • Навіть якщо сама курятина нежирна, шкіра суттєво збільшує калорійність страви.
  3. Токсичні речовини при смаженні
    • Під час смаження або запікання шкіра легко підгорає, що може призводити до утворення канцерогенів (наприклад, акриламіду та поліциклічних ароматичних вуглеводнів).

Інші частини, які варто обмежити:

Крила

  • Улюблена частина багатьох, але:
    • Багато жиру (особливо зі шкірою),
    • Часто смажаться або готуються з соусами (майонез, барбекю), що збільшує калорійність і кількість шкідливих добавок.

Потрухи (печінка, серце, шлунок)

  • Хоча поживні, печінка містить багато холестерину, тому в великих кількостях може бути шкідливою для людей із підвищеним рівнем холестерину або проблемами з судинами.

Найбільш корисна частина курки:

  • Філе грудки без шкіри
    • Нежирне, багате на білок, легко засвоюється, підходить для здорового харчування, дієт і спортсменів.

Як зробити рушники пухнастими та свіжими без хімії - домашній трюк, який працює

середа, 3 грудень 2025, 16:13

Рушники - один із найважливіших предметів домашнього вжитку, якими ми користуємося щодня. З часом вони втрачають м’якість і можуть неприємно пахнути навіть після прання. Але це не завжди ознака того, що їх слід викидати. Секрет довговічності - у правил...

Цей засіб творить дива! Як помити дзеркало без розводів

середа, 3 грудень 2025, 13:05

Щоб дзеркала у будинку чи квартирі завжди блищали й не було розводів, необов'язково користуватися агресивною хімією. Можна обійтися простими підручними засобами, які використовували наші бабусі, передають Патріоти України. Сира картопля та крохмаль від...