А ви це знали? Яка частина курки найбільш шкідлива

Найбільш шкідливою частиною курки вважається шкіра, передають Патріоти України.


Шкіра

Чому вона вважається шкідливою:

  1. Високий вміст насичених жирів
    • Куряча шкіра містить велику кількість жирів, зокрема насичених, які підвищують рівень "поганого" холестерину (LDL).
    • Це збільшує ризик серцево-судинних захворювань.
  2. Багато калорій
    • Навіть якщо сама курятина нежирна, шкіра суттєво збільшує калорійність страви.
  3. Токсичні речовини при смаженні
    • Під час смаження або запікання шкіра легко підгорає, що може призводити до утворення канцерогенів (наприклад, акриламіду та поліциклічних ароматичних вуглеводнів).

Інші частини, які варто обмежити:

Крила

  • Улюблена частина багатьох, але:
    • Багато жиру (особливо зі шкірою),
    • Часто смажаться або готуються з соусами (майонез, барбекю), що збільшує калорійність і кількість шкідливих добавок.

Потрухи (печінка, серце, шлунок)

  • Хоча поживні, печінка містить багато холестерину, тому в великих кількостях може бути шкідливою для людей із підвищеним рівнем холестерину або проблемами з судинами.

Найбільш корисна частина курки:

  • Філе грудки без шкіри
    • Нежирне, багате на білок, легко засвоюється, підходить для здорового харчування, дієт і спортсменів.

Варто включити в раціон! ТОП-11 продуктів, які роблять мозок гострішим

вівторок, 23 грудень 2025, 19:06

Наш мозок - це найпотужніший "м’яз" нашого тіла, який потребує не лише тренувань, а й правильного харчування. Те, що ми їмо щодня, безпосередньо впливає на концентрацію, пам’ять, швидкість мислення та емоційний стан, передають Патріоти України. Деякі п...

Повільно вбиває! Це найгірша закуска для вашого серця

вівторок, 23 грудень 2025, 18:10

Кардіологи попереджають: картопляні чіпси - це не просто калорійна закуска, а серйозна загроза для серцево-судинної системи, передають Патріоти України. Навіть запечені чіпси не є безпечним варіантом — вони все одно містять багато рафінованих вуглеводі...