А ви це знали? Яка частина курки найбільш шкідлива

Найбільш шкідливою частиною курки вважається шкіра, передають Патріоти України.


Шкіра

Чому вона вважається шкідливою:

  1. Високий вміст насичених жирів
    • Куряча шкіра містить велику кількість жирів, зокрема насичених, які підвищують рівень "поганого" холестерину (LDL).
    • Це збільшує ризик серцево-судинних захворювань.
  2. Багато калорій
    • Навіть якщо сама курятина нежирна, шкіра суттєво збільшує калорійність страви.
  3. Токсичні речовини при смаженні
    • Під час смаження або запікання шкіра легко підгорає, що може призводити до утворення канцерогенів (наприклад, акриламіду та поліциклічних ароматичних вуглеводнів).

Інші частини, які варто обмежити:

Крила

  • Улюблена частина багатьох, але:
    • Багато жиру (особливо зі шкірою),
    • Часто смажаться або готуються з соусами (майонез, барбекю), що збільшує калорійність і кількість шкідливих добавок.

Потрухи (печінка, серце, шлунок)

  • Хоча поживні, печінка містить багато холестерину, тому в великих кількостях може бути шкідливою для людей із підвищеним рівнем холестерину або проблемами з судинами.

Найбільш корисна частина курки:

  • Філе грудки без шкіри
    • Нежирне, багате на білок, легко засвоюється, підходить для здорового харчування, дієт і спортсменів.

Не робіть помилок! Через цю популярну зачіску може випадати волосся

четвер, 13 листопад 2025, 12:45

Популярний модний аксесуар - шпилька-кіготь (крабик) - може бути причиною випадіння волосся і навіть алопеції у жінок. Провідна трихологиня Рейчел Валентайн заявила, що часте використання цих затискачів призводить до того, що жінки скаржаться на відсту...

Це варто знати всім! ТОП-5 приладів, які ніколи не можна вмикати в подовжувач

четвер, 13 листопад 2025, 12:15

Подовжувачі використовуються у кожному домі, але, за словами експерта з енергетики Гордона Волліса з Your NRG, ніколи не треба підключати до них потужні пристрої, яким би зручним це не здавалося. Про це пише Express, передають Патріоти України. «Подовж...