
Найбільш шкідливою частиною курки вважається шкіра, передають Патріоти України.
Шкіра
Чому вона вважається шкідливою:
-
Високий вміст насичених жирів
-
Куряча шкіра містить велику кількість жирів, зокрема насичених, які підвищують рівень "поганого" холестерину (LDL).
-
Це збільшує ризик серцево-судинних захворювань.
-
Багато калорій
-
Навіть якщо сама курятина нежирна, шкіра суттєво збільшує калорійність страви.
-
Токсичні речовини при смаженні
-
Під час смаження або запікання шкіра легко підгорає, що може призводити до утворення канцерогенів (наприклад, акриламіду та поліциклічних ароматичних вуглеводнів).
Інші частини, які варто обмежити:
Крила
-
Улюблена частина багатьох, але:
-
Багато жиру (особливо зі шкірою),
-
Часто смажаться або готуються з соусами (майонез, барбекю), що збільшує калорійність і кількість шкідливих добавок.
Потрухи (печінка, серце, шлунок)
-
Хоча поживні, печінка містить багато холестерину, тому в великих кількостях може бути шкідливою для людей із підвищеним рівнем холестерину або проблемами з судинами.
Найбільш корисна частина курки:
-
Філе грудки без шкіри
-
Нежирне, багате на білок, легко засвоюється, підходить для здорового харчування, дієт і спортсменів.
Онлайн-тести вже давно стали справжнім трендом у соцмережах. Вони не є науковим діагнозом, проте допомагають зупинитися на кілька хвилин, відволіктися від щоденної метушні й краще зрозуміти себе. Особливо популярні завдання, засновані на оптичних ілюзі...
3 жовтня за новим церковним календарем (16 жовтня за старим) - день пам'яті святого Діонісія Ареопагіта, єпископа Афінського, а також Рустика пресвітера і Елевферія диякона. У народі день прозвали Денис Позимній, зазначають Патріоти України. За старим ...