А ви це знали? Яка частина курки найбільш шкідлива

Найбільш шкідливою частиною курки вважається шкіра, передають Патріоти України.


Шкіра

Чому вона вважається шкідливою:

  1. Високий вміст насичених жирів
    • Куряча шкіра містить велику кількість жирів, зокрема насичених, які підвищують рівень "поганого" холестерину (LDL).
    • Це збільшує ризик серцево-судинних захворювань.
  2. Багато калорій
    • Навіть якщо сама курятина нежирна, шкіра суттєво збільшує калорійність страви.
  3. Токсичні речовини при смаженні
    • Під час смаження або запікання шкіра легко підгорає, що може призводити до утворення канцерогенів (наприклад, акриламіду та поліциклічних ароматичних вуглеводнів).

Інші частини, які варто обмежити:

Крила

  • Улюблена частина багатьох, але:
    • Багато жиру (особливо зі шкірою),
    • Часто смажаться або готуються з соусами (майонез, барбекю), що збільшує калорійність і кількість шкідливих добавок.

Потрухи (печінка, серце, шлунок)

  • Хоча поживні, печінка містить багато холестерину, тому в великих кількостях може бути шкідливою для людей із підвищеним рівнем холестерину або проблемами з судинами.

Найбільш корисна частина курки:

  • Філе грудки без шкіри
    • Нежирне, багате на білок, легко засвоюється, підходить для здорового харчування, дієт і спортсменів.

Ветеринар розв’язав суперечку: Чи можна собакам їсти сир?

неділя, 3 серпень 2025, 9:13

Багато власників собак стикалися з тим, що їхні улюбленці стрибали та намагалися вхопити шматочок їжі зі столу. Деякі не могли встояти і частували свого чотирилапого друга, але інші хвилювалися, що певні продукти можуть зашкодити здоров’ю собак, переда...

Принесе удачу! Дізнайтесь, яка кімнатна рослина підходить саме вам за місяцем народження - і що вона про вас каже!

неділя, 3 серпень 2025, 8:10

Хочете наповнити свій дім гармонією та особливою енергією? У цьому вам допоможуть кімнатні рослини, підібрані відповідно до місяця вашого народження. Вони не лише прикрасять інтер’єр, а й, згідно з віруваннями, принесуть удачу, спокій і здоров’я, перед...