
Найбільш шкідливою частиною курки вважається шкіра, передають Патріоти України.
Шкіра
Чому вона вважається шкідливою:
-
Високий вміст насичених жирів
-
Куряча шкіра містить велику кількість жирів, зокрема насичених, які підвищують рівень "поганого" холестерину (LDL).
-
Це збільшує ризик серцево-судинних захворювань.
-
Багато калорій
-
Навіть якщо сама курятина нежирна, шкіра суттєво збільшує калорійність страви.
-
Токсичні речовини при смаженні
-
Під час смаження або запікання шкіра легко підгорає, що може призводити до утворення канцерогенів (наприклад, акриламіду та поліциклічних ароматичних вуглеводнів).
Інші частини, які варто обмежити:
Крила
-
Улюблена частина багатьох, але:
-
Багато жиру (особливо зі шкірою),
-
Часто смажаться або готуються з соусами (майонез, барбекю), що збільшує калорійність і кількість шкідливих добавок.
Потрухи (печінка, серце, шлунок)
-
Хоча поживні, печінка містить багато холестерину, тому в великих кількостях може бути шкідливою для людей із підвищеним рівнем холестерину або проблемами з судинами.
Найбільш корисна частина курки:
-
Філе грудки без шкіри
-
Нежирне, багате на білок, легко засвоюється, підходить для здорового харчування, дієт і спортсменів.
Мед - не лише смачний, а й корисний продукт, що містить ферменти, вітаміни, мікроелементи та біологічно активні сполуки. Фахівці стверджують, що, вибираючи мед, потрібно купувати той, який стікає з ложки і складається книжкою, а не просто ллється цівко...
Багато хто вважає, що успіх, фінансовий добробут залежать винятково від професійних навичок чи удачі. Однак дослідження демонструють неочевидний, але стійкий зв’язок між тим, як людина починає свій ранок, та її здатністю досягати успіху, передають Патр...