А ви це знали? Яка їжа миттєво вгамовує голод

Ситість - це корисне відчуття, під час якого організм сигналізує про повноту та необхідність у зупинці прийому їжі. Проте, багато хто з нас часто не дослуховується до нього, що провокує переїдання, важкість у шлунку та набір зайвої ваги, а тому важливо звернути увагу на своє харчування, передають Патріоти України.

Дослідники виявили, що багато дієтичних продуктів мають низький рівень насичення, що може призвести до пізнішого переїдання через посилення голоду та тяги до їжі. Тож, щоб вгамувати голод та уникнути переїдання, до раціону слід додати білкові продукти, передає Eat This, Not That.

Згідно з дослідженням, яке було опубліковано в журналі Nutrition Journal, перекус з високим вмістом білка може зменшити калорійність спожитої за день їжі, порівняно з жирними або вуглеводними перекусами. Крім того, білок надає тривале відчуття ситості завдяки його повільному усмоктуванню у шлунку, а також він підвищує метаболізм через калорії, які витрачаються на його перетравлення.

Крім того, продукти з високим вмістом вуглеводів та жирів, які піддаються високій обробці, мають низький індекс ситості. Таким чином, замість випічки на сніданок, краще обрати яйця, цільнозернові тостові або фрукти, які допоможуть відчути більш тривале насичення, а також уникнути відчуття голоду протягом всього дня.

Для збалансованого раціону необхідно дотримуватись рівноваги макроелементів у раціоні. Вуглеводи з високим вмістом клітковини, які включають картоплю, цільні зернові, коричневий рис та овочі, можуть природним чином допомогти вам почувати себе насиченими під час їжі.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...