А ви це знали? Яка каша найкорисніша для організму і допомагає схуднути

Цей продукт відновлює кишківник і стабілізує рівень цукру в крові, передають Патріоти України.

За словами лікарів вівсянка здатна "зарядити" наш кишківник всіма необхідними мікроелементами, щоб він міг нормально функціонувати. Вівсяна каша містить велику частку клітковини, білка, вітамінів та мінералів, вчені за користю прирівнюють її до курячого м’яса. А ще в ній містяться повільні вуглеводи, які забезпечують тривале насичення і не дають наростати зайвій жировій тканині. Розповідаємо, яка користь вівсяної каші для організму людини.

Яка користь вівсянки: чому її варто їсти щодня

  • Налагоджує роботу кишківника. Завдяки розчинній клітковині каша здатна утворювати гелеподібну консистенцію, яка підтримує роботу шлунково-кишкового тракту. Якщо вживати вівсянку з ягодами чи фруктами, можна в рази покращити роботу травної системи.
  • Нівелює ризики серцево-судинних захворювань. Завдяки вмісту антиоксидантів та клітковини, каша здатна знизити рівень "поганого" холестерину, стабілізує цукор та знижує кров’яний тиск.
  • Покращує мікрофлору кишечника. Вівсянка працює як пребіотик, тому допомагає живити корисні бактерії кишківника. Це впливає на підвищення імунітету, покращує загальне самопочуття та настрій.
  • Не дає наростати зайвій жировій тканині. Вчені провели дослідження та з’ясували, що вівсяна каша здатна знизити та стабілізувати вагу. За рахунок вмісту бета-глюкану вівсянка допомагає розганяти метаболізм та розщеплювати жир. А клітковина насичує організм на тривалий проміжок часу, тому людина вживатиме менше калорій упродовж дня.

Не сміття, а скарб: Чим корисна горіхова шкаралупа

субота, 20 грудень 2025, 23:10

Більшість людей після очищення горіхів просто викидають шкаралупу. Займайтеся нею інакше - вона може стати корисною у саду, вдома та навіть для догляду за собою, передають Патріоти України. Перед використанням шкаралупу слід ретельно промити та висушит...

Не снідайте в такий час - це збільшує ризик серцевого нападу

субота, 20 грудень 2025, 19:15

Все більше людей починають день з кави, відкладаючи сніданок. Дослідження з Mass General Brigham (Бостон) показало, що пізні сніданки підвищують ризик смерті та серцевих проблем, передають Патріоти України. Причина – порушення режиму харчування та пізн...