А ви це знали? Яке м'ясо не можна готувати на Новий рік 2022, щоб не "розсердити" тигра

Головний символ 2022 року – водяний тигр. Це дуже красива тварина, але також вона хижа та небезпечна. Тому потрібно дуже уважно готуватись до святкування, враховуючи всі вподобання звіра, для того, щоб увесь рік з вами біли тільки удача та достаток, зазначають Патріоти України,

За східною легендою між биком та тигром був поєдинок. Перший переміг та посміявся над своїм супротивником. З цього часу найбільшим ворогом тигра є бик. Тому для того, щоб не роздратувати головного звіра 2022 року, не варто готувати м'ясо диких тварин. Найкраще підійдуть благородні, такі як курка, кролик чи свинина

Як приготувати курку

Інгредієнти:

  • тушка курки – 2 кг
  • часник – 8 зубців
  • майонез – 3-4 ст ложки
  • суміш перців – 0,5 ч л
  • лавровий лист – 3 шт
  • сіль – за смаком (зазвичай 1ч. л. – на 1 кг. м'яса)
  • сіль у банку – 1 ч. л.
  • перець горошком – 5-10 шт.
  • коріандр – 1 ч.л
  • фольга – 30 мм

Спосіб приготування:

1. М'ясо промити під проточною холодною водою, обсушити паперовими рушниками/серветками.

2. Підготувати баночку 0.5 л. засипати у неї 1 ч л коріандру та 1 ч л солі, 6-7 шт чорного перцю горошком, 3 лаврові листочки, 2 зубчики часнику. Залити під верх водою.3. Курку всередині змастити соусом. Для цього змішати майонез із сіллю (1 ч л на 1 кг), сумішшю перців і часником.

4. Насадити курку на банку, крила закрити фольгою. Змастити соусом всю тушку.

5. На деко налити воду, щоб жир, який стікатиме в процесі запікання, не горів.

6. Відправити курку в холодну духовку на 1.5 години за температури 180 градусів.7. Через 1.5 години дістати курку і змастити часником, видавленим через прес. Помістити в духовку ще на 30 хвилин.

8. Якщо верхня частина курки вже спеклася, накрити її фольгою, щоб не згоріла скоринка

Хочете мозок, як у 20 років? Дослідження дає простий рецепт

вівторок, 26 серпень 2025, 17:15

Вчені з Медичного коледжу штату Пенсильванія показали: для когнітивної молодості мозку зовсім не потрібні складні вправи чи високотехнологічні методи - достатньо звичайного руху, передають Патріоти України. 204 дорослі віком 40–65 років протягом 9 днів...

Не робіть помилок! Як правильно варити рис, щоб він не злипався і не горів

вівторок, 26 серпень 2025, 16:56

Варений гарячий рис - найкраща страва для обіду, вечері. Але дуже часто при приготуванні рис стає як каша, злипається і втрачає приємний смак, передають Патріоти України. Кулінар розповів в Instagram, як правильно варити рис, щоб він був розсипчастим і...