А ви це знали? Які частини м'яса найкраще взяти для бульйону - експерти дали відповідь

Бульйон – ідеальна гаряча страва, яка зігріє в прохолодну осінню погоду і додасть сил. Саме те що треба в період авітамінозу, передають Патріоти України.

Спеціалісти в ukr.halal розповіли про кожен вид м'яса, який підходить для бульйону, на своїй сторінці в Instagram.

Для бульйону найкраще обирати шматочки м'якоті або м'яса на кістці, багаті сполучною тканиною. Воно під час тривалого варіння виділяє найбільше екстрактивних речовин, і, відповідно, бульйон з нього виходить смачним, ароматним і наваристим.Яке м'ясо обрати для бульйону залежно від виду

  • У яловичини – шийка, грудинка, окіст.
  • У баранини – лопатка, грудинка, ребра, гомілки.
  • У птиці – для варіння підходять практично всі частини тушки.

Спеції, які найкраще підходять до бульйону

Класичними є цибуля, морква, сельдерей. Також ідеально підійдуть: цибуля порей, пастернак, лавровий лист, ріпа.

Рецепт ідеального овочевого бульйону від фудблогерки oksana_kretsul опубліковано на сторінці вInstagram.Інгредієнти:

  • Вода – 2 л
  • Селера – 4 стебла або корінь
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 1 головка (маленька) або декілька великих зубчиків
  • Пастернак
  • Корінь петрушки
  • Перець чорний горошком
  • Лавровий лист
  • Перець болгарський
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Овочі залити холодною водою, додати сіль.
  2. Довести до кипіння і варити 25-40 хвилин.
  3. Вимкнути і дати охолонути.
  4. Процідити через сито.

Не кладіть це у великодній кошик! Названо ТОП-5 заборонених речей

п’ятниця, 18 квітень 2025, 7:37

За лічені дні настане Великдень і мільйони українців понесуть до церков кошики з пасками та крашанками. Втім, не тільки ці дві традиційні страви люди беруть для освячення, передають Патріоти України. Дещо, як скоромні страви для святкового столу, церко...

Народні прикмети на 18 квітня. Кузьма городник обіцяє багатий врожай, тим хто дослухається до порад

п’ятниця, 18 квітень 2025, 7:05

Православна церква України 18 квітня за новим стилем вшановує пам'ять учня Григорія Декаполіта преподобного Іоанна і єпископа Кузьми Халкідонського. За старим стилем цього дня згадують мучеників Агафопода і Феодула. . Наші пращури в свято 18 квітня пі...