А ви це знали? Які частини м'яса найкраще взяти для бульйону - експерти дали відповідь

Бульйон – ідеальна гаряча страва, яка зігріє в прохолодну осінню погоду і додасть сил. Саме те що треба в період авітамінозу, передають Патріоти України.

Спеціалісти в ukr.halal розповіли про кожен вид м'яса, який підходить для бульйону, на своїй сторінці в Instagram.

Для бульйону найкраще обирати шматочки м'якоті або м'яса на кістці, багаті сполучною тканиною. Воно під час тривалого варіння виділяє найбільше екстрактивних речовин, і, відповідно, бульйон з нього виходить смачним, ароматним і наваристим.Яке м'ясо обрати для бульйону залежно від виду

  • У яловичини – шийка, грудинка, окіст.
  • У баранини – лопатка, грудинка, ребра, гомілки.
  • У птиці – для варіння підходять практично всі частини тушки.

Спеції, які найкраще підходять до бульйону

Класичними є цибуля, морква, сельдерей. Також ідеально підійдуть: цибуля порей, пастернак, лавровий лист, ріпа.

Рецепт ідеального овочевого бульйону від фудблогерки oksana_kretsul опубліковано на сторінці вInstagram.Інгредієнти:

  • Вода – 2 л
  • Селера – 4 стебла або корінь
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 1 головка (маленька) або декілька великих зубчиків
  • Пастернак
  • Корінь петрушки
  • Перець чорний горошком
  • Лавровий лист
  • Перець болгарський
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Овочі залити холодною водою, додати сіль.
  2. Довести до кипіння і варити 25-40 хвилин.
  3. Вимкнути і дати охолонути.
  4. Процідити через сито.

Дачникам на замітку! Не зволікайте ні хвилини: Алюмінієва фольга може врятувати ваш сад уже цієї зими

четвер, 25 грудень 2025, 6:07

Грудень - останній шанс підготувати плодові дерева до зимового спокою. Те, як ми подбаємо про них зараз, безпосередньо вплине на стан саду наступного року. Якщо ви ще не захистили дерева від морозів, шкідників і гризунів - варто діяти негайно. І для ць...

Небезпечні напої для мозку: Експерти б’ють на сполох

четвер, 25 грудень 2025, 5:40

Регулярне вживання газованих напоїв, навіть без цукру, може підвищити ризик депресії та погіршити фізичне здоров’я. Особливо обережними мають бути жінки через підвищену чутливість до змін мікробіома, передають Патріоти України.