А ви це знали? Які фрукти не можна класти поруч - доведеться викинути усе в смітник

Деякі фрукти, м’яко кажучи, "не дружать" один з одним. Їх ні в якому разі не можна зберігати поруч, адже одні з них можуть прискорювати дозрівання інших, і як наслідок фрукти швидше псуватимуться, передають Патріоти України.

Є кілька таких "недружніх пар". Такі поєднання варто знати наперед, щоб після повернення з магазину випадково не покласти їх разом.

Наприклад, на одній полиці не можна зберігати яблука та апельсини. Навіть якщо вони лежать не поруч, а на невеликій відстані один від одного, все одно у них запустяться процеси дозрівання, які через певний час призведуть до гниття. І ви й опам’ятатися не встигнете, як доведеться викидати як яблука, так і апельсини.

Також ж непоєднуваною парою є яблука і банани. При цьому їх не можна лишати не лише поруч один з одним, а й поруч з іншими фруктами. Адже вони обоє містять у своєму складі речовини, які пришвидшують дозрівання та псування інших фруктів.

Якщо ви боїтеся, що банани після купівлі можуть перезріти до того часу, коли ви їх будете їсти, то просто покладіть їх у холодильник. Це сповільнить процес дозрівання. Перед цим їх можна замотати у харчову фольгу.

Якщо ж вам навпаки потрібно, щоб банани чи яблука швидше дозріли до потрібного рівня, то покладіть їх поруч з іншими фруктами.

А ви це знали? Навіщо французи миють хліб

п’ятниця, 9 травень 2025, 15:05

Так, усі звикли мити овочі, фрукти, крупу та інші продукти перед приготуванням і вживанням. Однак професійні французькі кухарі також радять мити хліб, і ось навіщо, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Виявляється, що хліб також можна мити, ...

Це може здивувати! Названо найшкідливіші макарони, якими "забиті" українські супермаркети"

п’ятниця, 9 травень 2025, 13:08

Макарони - один з найпопулярніших та доступних продуктів в Україні. Але деякі види цього продукту, яких варто уникати, щоб зберегти фігуру та гарне самопочуття. Який продукт краще не купувати - читайте в матеріалі РБК-Україна (проект Styler).передають ...