А ви це знали? Які фрукти не можна класти поруч - доведеться викинути усе в смітник

Деякі фрукти, м’яко кажучи, "не дружать" один з одним. Їх ні в якому разі не можна зберігати поруч, адже одні з них можуть прискорювати дозрівання інших, і як наслідок фрукти швидше псуватимуться, передають Патріоти України.

Є кілька таких "недружніх пар". Такі поєднання варто знати наперед, щоб після повернення з магазину випадково не покласти їх разом.

Наприклад, на одній полиці не можна зберігати яблука та апельсини. Навіть якщо вони лежать не поруч, а на невеликій відстані один від одного, все одно у них запустяться процеси дозрівання, які через певний час призведуть до гниття. І ви й опам’ятатися не встигнете, як доведеться викидати як яблука, так і апельсини.

Також ж непоєднуваною парою є яблука і банани. При цьому їх не можна лишати не лише поруч один з одним, а й поруч з іншими фруктами. Адже вони обоє містять у своєму складі речовини, які пришвидшують дозрівання та псування інших фруктів.

Якщо ви боїтеся, що банани після купівлі можуть перезріти до того часу, коли ви їх будете їсти, то просто покладіть їх у холодильник. Це сповільнить процес дозрівання. Перед цим їх можна замотати у харчову фольгу.

Якщо ж вам навпаки потрібно, щоб банани чи яблука швидше дозріли до потрібного рівня, то покладіть їх поруч з іншими фруктами.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...