З усіх ягід малина найбільше ризикує втратити форму під час варіння варення. Однак є кілька хитрощів, які допоможуть цього уникнути, передають Патріоти України.
Не промивати водою
Хоча багатьом варіння ягід здається немислимим без попереднього промивання їх водою, насправді це не завжди потрібно. Наприклад, якщо малина вирощена на власній дачі, то цей етап можна пропустити. Річ у тім, що через миття ягоди малини розвалюються, так як занадто активно вбирають рідину.
Правильні пропорції цукру
Варення вийде ідеальним, якщо готувати його в пропорції один до одного, тобто на кілограм ягід використовувати кілограм цукру. Перед варінням чисту і суху малину потрібно засипати цукром і залишити на ніч.
Особлива технологія готування
Перший спосіб
Якщо варити малинове варення традиційним способом, то можна попрощатися з красивою формою ягід. Тому найкраще довести малину до кипіння і вимкнути вогонь. Процедуру повторити тричі і розлити варення по стерилізованих банках.
Другий спосіб
Якщо у вас вдома є орхідея, яка раптом перестала рости, не спішіть викидати тропічну красуню. Спробуйте приготувати просте добриво для орхідей. Існує аж два рецепти. Для першого вам знадобиться три інгредієнти, які знайдуться на будь-якій кухні, переда...
Православне свято 7 квітня (20 квітня за старим стилем) - день пам'яті преподобного Георгія, сповідника, митрополита Митиленського. За юліанським календарем - Благовіщення Пресвятої Богородиці, одне з 12 найбільших християнських свят року, нагадують ...