Ми всі мріємо про приготування вишуканих домашніх страв, однак реальність часто змушує нас вибирати заморожену їжу, яку достатньо розігріти в мікрохвильовій печі, не витрачаючи час на приготування. Хоча це швидко та зручно, проте нерівномірне розігрівання страви може призвести до небезпечних наслідків для здоров’я передають Патріоти України.
Зокрема, розігрів в мікрохвильовій печі може залишити на поверхні їжі бактерії, які можуть викликати проблеми зі здоров'ям. Про це розповіли в Eat This, Not That.
Нерівномірний розігрів їжі — це проблема, яка впливає не лише на смакові властивості страви, оскільки таке приготування не завжди ефективно знищує бактерії. Крім того, мікрохвильовка може не впоратись із нагрівом замороженої їжі, оскільки у цьому можуть заважати кристали льоду, що містяться у їжі.
Щоб уникнути цих проблем, розміщуйте їжу рівномірно та регулярно перемішуйте їжу. Перевертайте продукти під час приготування та розігрівайте їжу в мікрохвильовій печі до 74°C по всій її поверхні. Крім того, дайте страві відстоятися після розігріву, оскільки вона може продовжувати готуватися. Це допоможе запобігти появі холодних зон та забезпечить безпеку під час споживання.
Експерти розвінчали доволі розповсюджений міф про те, що вітамін С (або аскорбінова кислота) є ефективним допоміжним засобом під час лікування застуди, передають Патріоти України. – На додаток до гарячих чаїв аскорбінку (вітамін С) часто ставлять до ни...
Щоб мати чудове самопочуття, здоров’я та загальний рівень енергії, пийте близько 2 літрів або 8 склянок води на день. Однак, пам’ятайте, що потреби у воді можуть відрізнятися залежно від вашої активності, клімату та стану здоров'я, передають Патріоти У...