А ви це знали? Які побічні ефекти розігрівання заморожених продуктів

Ми всі мріємо про приготування вишуканих домашніх страв, однак реальність часто змушує нас вибирати заморожену їжу, яку достатньо розігріти в мікрохвильовій печі, не витрачаючи час на приготування. Хоча це швидко та зручно, проте нерівномірне розігрівання страви може призвести до небезпечних наслідків для здоров’я передають Патріоти України.

Зокрема, розігрів в мікрохвильовій печі може залишити на поверхні їжі бактерії, які можуть викликати проблеми зі здоров'ям. Про це розповіли в Eat This, Not That.

Нерівномірний розігрів їжі — це проблема, яка впливає не лише на смакові властивості страви, оскільки таке приготування не завжди ефективно знищує бактерії. Крім того, мікрохвильовка може не впоратись із нагрівом замороженої їжі, оскільки у цьому можуть заважати кристали льоду, що містяться у їжі.

Щоб уникнути цих проблем, розміщуйте їжу рівномірно та регулярно перемішуйте їжу. Перевертайте продукти під час приготування та розігрівайте їжу в мікрохвильовій печі до 74°C по всій її поверхні. Крім того, дайте страві відстоятися після розігріву, оскільки вона може продовжувати готуватися. Це допоможе запобігти появі холодних зон та забезпечить безпеку під час споживання.

Не відірватися! Кулінари розповіли, як приготувати найсмачніший паштет із курячої печінки

середа, 7 серпень 2024, 15:13

Що може бути кращим для перекусу, ніж скоринка підсушеного хрумкого хліба з ніжним паштетом із курячої печінки. Страви з печінки поживні та корисні, передають Патріоти України. Правда, не всі господині знають, як приготувати паштет, щоб він вдався сам...

Дачникам на замітку! Чому недозрілі яблука падають з дерева і як врятувати урожай

середа, 7 серпень 2024, 14:30

часто буває, що всередині літа, коли яблука якраз починають дозрівати і наливатися, вони раптом опадають. Чому так відбувається і чи можна чимось зарадити? На сайті Флористік фахівці стверджують, що існує дві основні причини, чому падають недозрілі ябл...