А ви це знали? Які побічні ефекти розігрівання заморожених продуктів

Ми всі мріємо про приготування вишуканих домашніх страв, однак реальність часто змушує нас вибирати заморожену їжу, яку достатньо розігріти в мікрохвильовій печі, не витрачаючи час на приготування. Хоча це швидко та зручно, проте нерівномірне розігрівання страви може призвести до небезпечних наслідків для здоров’я передають Патріоти України.

Зокрема, розігрів в мікрохвильовій печі може залишити на поверхні їжі бактерії, які можуть викликати проблеми зі здоров'ям. Про це розповіли в Eat This, Not That.

Нерівномірний розігрів їжі — це проблема, яка впливає не лише на смакові властивості страви, оскільки таке приготування не завжди ефективно знищує бактерії. Крім того, мікрохвильовка може не впоратись із нагрівом замороженої їжі, оскільки у цьому можуть заважати кристали льоду, що містяться у їжі.

Щоб уникнути цих проблем, розміщуйте їжу рівномірно та регулярно перемішуйте їжу. Перевертайте продукти під час приготування та розігрівайте їжу в мікрохвильовій печі до 74°C по всій її поверхні. Крім того, дайте страві відстоятися після розігріву, оскільки вона може продовжувати готуватися. Це допоможе запобігти появі холодних зон та забезпечить безпеку під час споживання.

Не оцет і не сода: Простий трюк, який прочистить злив сам

понеділок, 17 листопад 2025, 18:12

Втомилися від засміченої раковини? Більшість знає популярний метод із оцтом і содою, але є дві речі, які є у кожного на кухні і працюють не гірше, а іноді навіть ефективніше, передають Патріоти України. Залишки їжі, жир, мило, волосся та кавова гуща по...

Це варто знати! В який час доби краще прокидатися, щоб жити довше

понеділок, 17 листопад 2025, 17:56

Учені дійшли висновку, що жайворонки, які прокидаються рано і досягають піку активності у першій половині дня, мають значно кращі прогнози щодо здоров’я та довголіття, ніж «сови». Про це пише T4, передають Патріоти України. Це твердження ґрунтується на...