А ви це знали? Які побічні ефекти розігрівання заморожених продуктів

Ми всі мріємо про приготування вишуканих домашніх страв, однак реальність часто змушує нас вибирати заморожену їжу, яку достатньо розігріти в мікрохвильовій печі, не витрачаючи час на приготування. Хоча це швидко та зручно, проте нерівномірне розігрівання страви може призвести до небезпечних наслідків для здоров’я передають Патріоти України.

Зокрема, розігрів в мікрохвильовій печі може залишити на поверхні їжі бактерії, які можуть викликати проблеми зі здоров'ям. Про це розповіли в Eat This, Not That.

Нерівномірний розігрів їжі — це проблема, яка впливає не лише на смакові властивості страви, оскільки таке приготування не завжди ефективно знищує бактерії. Крім того, мікрохвильовка може не впоратись із нагрівом замороженої їжі, оскільки у цьому можуть заважати кристали льоду, що містяться у їжі.

Щоб уникнути цих проблем, розміщуйте їжу рівномірно та регулярно перемішуйте їжу. Перевертайте продукти під час приготування та розігрівайте їжу в мікрохвильовій печі до 74°C по всій її поверхні. Крім того, дайте страві відстоятися після розігріву, оскільки вона може продовжувати готуватися. Це допоможе запобігти появі холодних зон та забезпечить безпеку під час споживання.

Народні прикмети на 1 грудня: Наумів день. Як назавжди не відвернути вдачу у справах і не віддати щастя своєї дитини необережним вчинком

вівторок, 2 грудень 2025, 7:08

Православна церква України 1 грудня за новим стилем (14 грудня за старим) вшановує праведного Філарета Милостивого і старозавітного пророка Наума, одного з 12 малих пророків і покровителя людей, які займаються розумовою працею. . За старим стилем в...

Бережіться! Постійне відкладання будильника провокує хронічну втому

вівторок, 2 грудень 2025, 5:40

Звичка тиснути ще 10 хвилин збиває біоритми: організм зависає між сном і пробудженням. У такому режимі мозок не розуміє, коли саме потрібно активізуватися, передають Патріоти України. У результаті — туман у голові, зниження концентрації, пригнічений на...