А ви це знали? Які продукти можна зберігати в спеку без холодильника

Завдяки електропристроям, що спрощують побут, електроенергія стала невід'ємною частиною нашого щоденного існування, передають Патріоти України.

Проте в умовах постійних відключень українці змушені вчитися обходитися без цієї зручності. У тому числі обходитись без холодильника. Яле якщо взимку це доволі просто, то що робити влітку, під час спеки?

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко каже, що нічого складного тут нема. Основне, вважає він, це знайти будь-яке прохолодне місце.

Правила зберігання будь-якого продутку без холоду прості: їх потрібно зберігати в сухому, максимально прохолодному місці оселі, подалі від сонячного проміння. І з'їсти якнайшвидше.

Тож які і як само продукти можна зберігати в спеку без холодильника?

Овочі та фрукти

Практично всі овочі та фрукти можна зберігати без холодильника. Деякі (наприклад, яблука) можна тримати при кімнатній температурі досить довко, інші бажано з'їсти протягом декількох днів.

Так чи інакше, але для них важливо знайти темне місце. У першу чергу для овочів. Морква та буряк добре зберігаються, якщо їх скласти в ящики з піском. Для зберігання картоплі важливо, щоб на неї не потрапляли сонячні промені чи світло.

М’ясо

В'ялене та сушене м'ясо, різноманітні солоні м'ясні ласощі, джерки та ковбаски – найкращий варіант зберегти м'ясний продукт надовго без холодильника.

Зі звичайного будь-якого м’яса можна зробити тушкованку. Така консервація за правильних умов приготування буде мати термін придатності до 3 років – і без холодильника. Щоправда, тушкованку таки слід зберігати у темному (якщо банка скляна) та прохолодному місті.

Ще один лайфхак, аби зберегти м’ясо або сало без холодильника – скласти його в каструлю чи скляні банки та добре пересипати сіллю.

Можна й зробити сольовий розчин – на 500 мл холодної води 10 ст. л. солі. Аби потім вживати таке м’ясо, попередньо його потрібно вимочити у воді, щоб позбутися зайвої солі.

Риба

Так само, як і м’ясо – краще за все або зробити в'ялену чи сушену рибо, або приготувати рибні консерви.

Подовжити термін придатності риби також можна за допомогою солі. Очистьте рибу від луски, приберіть нутрощі та зябра, помийте та добре висушіт, складіть у будь-яку ємність, добре пересипаючи сіллю. Поставте у прохолодне місце. Потім таку рибу можна вимочити у воді та смажити або висушити.

Вершкове масло та сир

Масло додатково оберніть пергаментним папером, складіть у ємність та залийте холодною трішки підсоленою водою. Накрийте зверху тарілкою, а на неї поставте щось важке. Виставте ємність у прохолодне місце.

Сир (не плутайте його з домашнім сиром, тобто творогом!) добре зберігається без холодильника, але його обов’язково потрібно скласти у пакет та добре завернути, аби він не підсушувався.

Молоко, домашній сир та сметана

Щоб продовжити термін придатності молока, прокип’ятіть його, додавши ½ ч. л. соди на 3 л. Потім перелийте у сухі чисті банки. Творіг перекладіть у скляні банки, а потім помістіть їх у холодну воду. Те ж саме зробіть із баночками сметани.

Хліб і випічка

Хоча зберігання хліба в холодильнику допомагає довше зберігати його свіжим, якщо ви збираєтесь з'їсти хліб протягом найближчих днів, його можна залишити при кімнатній температурі. В іношому випадку буде доречно одразу зробити сухарі.

Це також стосується випічки. Однак хлібобулочні вироби із будь-якою начинкою варто з'їсти якнайшвидше.

Консерви

Вже відкриті консерви можна зберігати без холодильника протягом кількох днів лише у прохолодному місці. Головне – щоб у банці залишався сік консервації, і щоб продукт консервації був в цей сік повністю занурений.

Категорично не слід залишати консерви на сонці.

Всупереч поширеній думці, крупи, макаронні вироби, мед та олію треба завжди зберігати без холодильника. Навіть, якщо масло вже відкорковано а пачка макарон відкрита.

Зараз здається дикістю! У СРСР жінки масово висвітлювали волосся небезпечним засобом, через який можна облисіти

понеділок, 22 липень 2024, 9:20

Радянські жінки не могли дозволити собі якісний догляд за шкірою та волоссям. Повсюди був жахливий дефіцит, а деякі товари можна було дістати лише "по блату", через знайомих чи перекупників, передають Патріоти України. Бажання мати гарний вигляд примат...

Усі будуть у захваті! Багатошаровий вершковий десерт за 10 хвилин

понеділок, 22 липень 2024, 9:14

Забудьте ті рецепти, в яких треба довго і нудно щось випікати, міксувати, охолоджувати по кілька годин. Смачний десерт може бути простим та доступним. Та й особливих кондитерських навичок можна не мати, щоб його приготувати, передають Патріоти України....