А ви це знали? Які продукти не можна їсти в холодну пору року - розповідаємо про причини

В осінньо-зимовий період організм особливо чутливий, тому його потрібно підтримувати вживанням правильних продуктів. При цьому є їжа, від якої краще відмовитись. Це допоможе вберегтись від проблем зі шлунком, зайвої ваги, а також вірусів, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, про які продукти в період холодів варто забути. Залиште їх на літо.

Фаст-фуд, а також напівфабрикати

У такій їжі дуже багато калорій, а будь-яка поживна цінність відсутня. Ковбаси, сосиски, чипси – все це завдає великої шкоди вашому організму – і при цьому немає збагачення корисними компонентами, які просто необхідно вживати в період холодів.

Супи в холодному вигляді

У прохолодний період травлення потрібно дуже якісно стимулювати. А холодні супи цей процес навпаки пригнічують. До того ж краще вживати саме теплу їжу. Холодні супи залиште на літо.

Продукти не за сезоном

Навіть якщо екзотичний фрукт свіжий – у холодний період перевагу краще віддати вітчизняним свіжомороженим продуктам. Організм уже пристосований до такої їжі і сприймати буде її краще.

Солодке

В осінньо-зимовий період дуже важливо максимально підвищувати імунітет. А солодке навпаки його знижує Тому якщо дуже хочеться такої їжі – краще замініть на сезонні фрукти.

Алкогольні напої

Якщо вживати алкоголь у період холодів – є ризик набрати зайві кілограми. Спиртні напої уповільнюють метаболізм і при цьому підвищують відчуття голоду. Тому ризик збільшення ваги досить великий.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...