А ви це знали? Які продукти не можна їсти в холодну пору року - розповідаємо про причини

В осінньо-зимовий період організм особливо чутливий, тому його потрібно підтримувати вживанням правильних продуктів. При цьому є їжа, від якої краще відмовитись. Це допоможе вберегтись від проблем зі шлунком, зайвої ваги, а також вірусів, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, про які продукти в період холодів варто забути. Залиште їх на літо.

Фаст-фуд, а також напівфабрикати

У такій їжі дуже багато калорій, а будь-яка поживна цінність відсутня. Ковбаси, сосиски, чипси – все це завдає великої шкоди вашому організму – і при цьому немає збагачення корисними компонентами, які просто необхідно вживати в період холодів.

Супи в холодному вигляді

У прохолодний період травлення потрібно дуже якісно стимулювати. А холодні супи цей процес навпаки пригнічують. До того ж краще вживати саме теплу їжу. Холодні супи залиште на літо.

Продукти не за сезоном

Навіть якщо екзотичний фрукт свіжий – у холодний період перевагу краще віддати вітчизняним свіжомороженим продуктам. Організм уже пристосований до такої їжі і сприймати буде її краще.

Солодке

В осінньо-зимовий період дуже важливо максимально підвищувати імунітет. А солодке навпаки його знижує Тому якщо дуже хочеться такої їжі – краще замініть на сезонні фрукти.

Алкогольні напої

Якщо вживати алкоголь у період холодів – є ризик набрати зайві кілограми. Спиртні напої уповільнюють метаболізм і при цьому підвищують відчуття голоду. Тому ризик збільшення ваги досить великий.

Розставлено крапки над "і": Експерти пояснили, чи варто вимикати Wi-Fi-роутер на ніч

четвер, 25 грудень 2025, 23:10

Домогосподарства, які намагаються зекономити на рахунках за електроенергію, попередили, що вимикати Wi-Fi-роутер на ніч - не найкраща ідея. Експерти пояснюють, що така "економія" може обернутися повільнішим інтернетом, додатковими витратами та навіть р...

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.