А ви це знали? Які продукти не можна мити перед приготуванням та вживанням у їжу

Існує поширена думка, що всі продукти необхідно мити перед приготуванням, оскільки вода змиває з них бруд та шкідливі бактерії. Однак у деяких випадках це не відповідає дійсності, а навпаки, підвищує ймовірність потрапляння бактерій всередину організму. Говоримо саме про вже упаковані продукти, придбані в супермаркетах, передають Патріоти України.

Подробиці

Листова зелень

Перед тим, як накришити в салат зелену цибулю, петрушку або руколу, багато хто поспішає їх помити. Це не тільки псує зовнішній вигляд салату, але й сприяє поширенню шкідливих бактерій, якнайшвидшого їх потрапляння в наш організм. Це марно ще й тому, що вся зелень проходить відповідну обробку перед відправкою у продаж.

Яйця

Яйця також належать до тих продуктів, які не можна мити, оскільки зі шкаралупи змивається захисна оболонка, яка відкриває шкідливим бактеріям шлях для проникнення всередину. З цієї причини миті яйця довго не зберігаються навіть у холодильнику.

Гриби

Придбані в магазині гриби також пройшли відповідну обробку, їх не потрібно мити, особливо якщо плануєте відправити в холодильник. Помиті гриби добре вбирають вологу, швидко втрачають свій початковий вигляд та смак і починають гнити. Крім того, миття не виконає своє основне завдання, і якщо на грибах збереглися шкідливі мікроорганізми, вони активніше почнуть розмножуватися.

Варто знати! Які продукти затримують воду і викликають набряки

неділя, 16 березень 2025, 18:10

Набряки, або затримка води в організмі, можуть бути спричинені різними факторами, включаючи неправильне харчування. Деякі продукти можуть сприяти затримці води через їхній вплив на рівень натрію, вуглеводів або інших компонентів, що можуть порушувати б...

Ефект здивує, але: Що буде, якщо їсти гречку щодня

неділя, 16 березень 2025, 17:50

Гречка — це дуже корисний продукт, який має багато переваг для здоров'я. Вона багата на вітаміни, мінерали, клітковину та білки, тому регулярне споживання гречки може мати позитивний вплив на організм. Проте, як і з будь-яким іншим продуктом, важливо д...