Здавалося б, що якщо ми поєднуємо корисні компоненти в одній страві - їжа виходить дуже поживною та добре буде засвоюватись організмом. Але далеко не завжди так. Саме неправильні поєднання можуть призвести до того, що такі продукти можуть стати шкідливими, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, які інгредієнти не варто їсти разом. Ми, не задумуючись, досить часто вживаємо такі поєднання.
1. Огірки з помідори
Дуже часто саме після салату з таких продуктів виникає здуття. Все через те, що огірки – це лужні продукти. А помідори – кислі. При поєднанні ці овочі утворюють солі, які і викликають дискомфорт.
2. Сир і м'ясний омлет
Якщо ви поєднуєте ці продукти – виходить, що їсте білки з білками. Найкраще обрати один інгредієнт з вмістом білку. Так цей корисний компонент значно краще засвоюватиметься організмом.
3. Томатний і сирний соус з макаронами
Макарони – це вуглеводи. І з кислотами їх поєднувати не рекомендується. Наслідком вживання таких продуктів в одній страві може бути важкість у шлунку.
4. Каша або вівсяні пластівці з молоком і апельсиновим соком
У зернах вівсянки є крохмаль. Відповідно, він повинен успішно перетравитись організмом. Але саме кислий сік, який ви додасте у страву, буде цьому перешкоджати. Це для шлунку буде дуже важко.
5. Йогурт з фруктами
Молочні вироби не варто поєднувати з кислотами. А фрукти – це і є кислоти. Перетравлюватись така суміш буде дуже повільно. Також, виділяються токсини.
У холодну пору року лобове скло автомобіля швидко покривається льодом, а двірники примерзають. Уникнути цього допоможе простий спосіб, для якого не потрібні спеціальні засоби – лише речі, які є майже в кожному домі. Про це повідомило видання The Sun, п...
Чай у радянській родині був не лише напоєм, а й цілим ритуалом. Ще з 1920-х років, коли в країні був введений сухий закон і алкоголь став недоступним, чаювання стало популярною альтернативою. Радянське суспільство привчилося до ароматного чаю, і навіть...