
Здавалося б, що якщо ми поєднуємо корисні компоненти в одній страві - їжа виходить дуже поживною та добре буде засвоюватись організмом. Але далеко не завжди так. Саме неправильні поєднання можуть призвести до того, що такі продукти можуть стати шкідливими, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, які інгредієнти не варто їсти разом. Ми, не задумуючись, досить часто вживаємо такі поєднання.
1. Огірки з помідори
Дуже часто саме після салату з таких продуктів виникає здуття. Все через те, що огірки – це лужні продукти. А помідори – кислі. При поєднанні ці овочі утворюють солі, які і викликають дискомфорт.
2. Сир і м'ясний омлет
Якщо ви поєднуєте ці продукти – виходить, що їсте білки з білками. Найкраще обрати один інгредієнт з вмістом білку. Так цей корисний компонент значно краще засвоюватиметься організмом.
3. Томатний і сирний соус з макаронами
Макарони – це вуглеводи. І з кислотами їх поєднувати не рекомендується. Наслідком вживання таких продуктів в одній страві може бути важкість у шлунку.
4. Каша або вівсяні пластівці з молоком і апельсиновим соком
У зернах вівсянки є крохмаль. Відповідно, він повинен успішно перетравитись організмом. Але саме кислий сік, який ви додасте у страву, буде цьому перешкоджати. Це для шлунку буде дуже важко.
5. Йогурт з фруктами
Молочні вироби не варто поєднувати з кислотами. А фрукти – це і є кислоти. Перетравлюватись така суміш буде дуже повільно. Також, виділяються токсини.
Паштет - класика святкового столу, незалежно від того, чи готуєте ви його самі, чи купуєте готовий. Але інколи ми робимо більше, ніж здатні з’їсти. Добра новина: паштет чудово переносить заморожування - головне знати кілька правил, передають Патріоти У...
Зберігання вина у вертикальному положенні може значно знизити його якість, навіть якщо ви плануєте пити його відносно скоро, передають Патріоти України. За словами Роуленда Кінга, спеціаліста зі зберігання та директора Quality Bottles, коли пляшка довг...