Якщо якась їжа залишається з вечора - потім її дуже зручно розігріти на наступний день. Але варто пам'ятати, що далеко не з усіма продуктами так можна робити. Висока температура робить їх шкідливими, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, яку їжу не можна повторно нагрівати. Продукти після цього стануть небезпечними.
Рис
В жодному разі не можна повторно нагрівати рис. Спори цього продукту термостійкі, тож навіть якщо ви їх нагрієте, вони все одно можуть спричиняти шкідливі патогени. Необроблений рис містить шкідливі бактерії, які під час повторного нагрівання активізуються і можуть спровокувати отруєння. Ці речовини також розвиваються в рисі, який довгий час стоїть за кімнатної температури. Тому за цим також потрібно слідкувати.
Картопля
Що стосується картоплі, то її потрібно готувати невеликими порціями і з'їсти одразу. Якщо продукт залишити за кімнатної температури більше ніж на дві години – почнуть розмножуватися бактерії. А під час повторного нагрівання вони стають активними. Через це є ризик захворіти бутулізмом.
Шпинат
Зелень потрібно розігрівати дуже обережно. Особливо шпинат. Під впливом високих температур у продукті починають розмножуватись бактерії, які можуть призвести до серйозних проблем зі здоров'ям.
Яйця
Яйця дуже вразливі до утворення патогенів та бактерій сальмонели. Тому за повторного нагрівання продукт може стати небезпечним, є ризик харчового отруєння.
Набряки ніг влітку — часта проблема, особливо у спеку, коли судини розширюються, а рідина затримується в тканинах. Ось дієві поради, як полегшити або запобігти цьому, передають Патріоти України. Норма: 1,5–2 л чистої води на день (без врахування чаю, к...
Ось перелік груп і конкретних продуктів, від яких варто утриматися або звести до мінімуму влітку, а також пояснення, чому це корисно, передають Патріоти України. Підсумовуючи, у спекотну пору варто виключити або суттєво обмежити:. Натомість обирайте ле...