А ви це знали? Які продукти не можна розігрівати - вони стають шкідливими

Якщо якась їжа залишається з вечора - потім її дуже зручно розігріти на наступний день. Але варто пам'ятати, що далеко не з усіма продуктами так можна робити. Висока температура робить їх шкідливими, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, яку їжу не можна повторно нагрівати. Продукти після цього стануть небезпечними.

Рис

Які продукти не можна розігрівати: вони стають шкідливими

В жодному разі не можна повторно нагрівати рис. Спори цього продукту термостійкі, тож навіть якщо ви їх нагрієте, вони все одно можуть спричиняти шкідливі патогени. Необроблений рис містить шкідливі бактерії, які під час повторного нагрівання активізуються і можуть спровокувати отруєння. Ці речовини також розвиваються в рисі, який довгий час стоїть за кімнатної температури. Тому за цим також потрібно слідкувати.

Картопля

Які продукти не можна розігрівати: вони стають шкідливими

Що стосується картоплі, то її потрібно готувати невеликими порціями і з'їсти одразу. Якщо продукт залишити за кімнатної температури більше ніж на дві години – почнуть розмножуватися бактерії. А під час повторного нагрівання вони стають активними. Через це є ризик захворіти бутулізмом.

Шпинат

Які продукти не можна розігрівати: вони стають шкідливими

Зелень потрібно розігрівати дуже обережно. Особливо шпинат. Під впливом високих температур у продукті починають розмножуватись бактерії, які можуть призвести до серйозних проблем зі здоров'ям.

Яйця

Які продукти не можна розігрівати: вони стають шкідливими

Яйця дуже вразливі до утворення патогенів та бактерій сальмонели. Тому за повторного нагрівання продукт може стати небезпечним, є ризик харчового отруєння.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...