А ви це знали? Які продукти не можна зберігати на дверцятах холодильника - вони зіпсуються!

Холодильник - складна система, яка має підтримувати оптимальну температуру для збереження свіжості продуктів. Однак не всі вони підходять для зберігання в дверцятах приладу через коливання температури та інших факторів. Експерти розповіли, чого не варто зберігати в дверцятах холодильника, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

М'ясні делікатеси

Куряча нарізка, шинка, ковбаса та інші схожі продукти не повинні зберігатися в дверцятах пристрою через коливання температури при кожному її відкритті. Найкраще м'ясні делікатеси покласти у задню частину холодильника, де температура більш стабільна.

Сир

Аналогічно м'ясним делікатесам сир краще зберігати всередині холодильника, а не в дверцятах. Крім цього, багато сучасних моделей оснащені спеціальним ящиком для сиру, який допомагає зберегти смак і свіжість продукту.

Фрукти та овочі

Дверцята холодильника не можуть забезпечити потрібну температуру для зберігання овочів та фруктів. Найкраще розкладати їх по спеціальних ящиках, що знаходяться в нижній частині пристрою. Це допоможе зберегти їх свіжими, при цьому важливо не забувати про правильне товарне сусідство: наприклад, не можна складати яблука та банани поруч.

Яйця

Як не дивно, зберігати яйця в дверцятах холодильника не рекомендується через ризик пошкодження шкаралупи та можливого зростання бактерій через коливання температури. Найбезпечніше їх зберігати на стійкій полиці всередині холодильника.

Молоко

Молоко теж не слід залишати в дверцятах холодильника через нестабільну температуру. Найкраще залишати напій у задній частині приладу, де зазвичай найхолодніше.

Сире м'ясо та птиця

Соки, що виділяються із сирого м'яса та птиці, можуть забруднити інші продукти, якщо їх зберігати у дверцятах. Найкраще прибрати ці продукти в морозильну камеру або ближче до задньої стінки.Холодильник — складна система, яка має підтримувати оптимальну температуру для збереження свіжості продуктів. Однак не всі вони підходять для зберігання в дверцятах приладу через коливання температури та інших факторів. Експерти розповіли, чого не варто зберігати в дверцятах холодильника, інформує Ukr.Media.

М'ясні делікатеси

Куряча нарізка, шинка, ковбаса та інші схожі продукти не повинні зберігатися в дверцятах пристрою через коливання температури при кожному її відкритті. Найкраще м'ясні делікатеси покласти у задню частину холодильника, де температура більш стабільна.

Сир

Аналогічно м'ясним делікатесам сир краще зберігати всередині холодильника, а не в дверцятах. Крім цього, багато сучасних моделей оснащені спеціальним ящиком для сиру, який допомагає зберегти смак і свіжість продукту.

Фрукти та овочі

Дверцята холодильника не можуть забезпечити потрібну температуру для зберігання овочів та фруктів. Найкраще розкладати їх по спеціальних ящиках, що знаходяться в нижній частині пристрою. Це допоможе зберегти їх свіжими, при цьому важливо не забувати про правильне товарне сусідство: наприклад, не можна складати яблука та банани поруч.

Яйця

Як не дивно, зберігати яйця в дверцятах холодильника не рекомендується через ризик пошкодження шкаралупи та можливого зростання бактерій через коливання температури. Найбезпечніше їх зберігати на стійкій полиці всередині холодильника.

Молоко

Молоко теж не слід залишати в дверцятах холодильника через нестабільну температуру. Найкраще залишати напій у задній частині приладу, де зазвичай найхолодніше.

Сире м'ясо та птиця

Соки, що виділяються із сирого м'яса та птиці, можуть забруднити інші продукти, якщо їх зберігати у дверцятах. Найкраще прибрати ці продукти в морозильну камеру або ближче до задньої стінки.

Чорний чи зелений чай - який корисніший для здоров’я

середа, 29 жовтень 2025, 17:08

Обидва види чаю походять з одного і того ж куща - Camellia sinensis, але різниця у способі обробки листя впливає на їхній склад і користь, передають Патріоти України. Зелений чай. Чорний чай. Висновок Якщо головна мета — антиоксидантний захист і легке...

Це варто знати! ТОП-11 причин, через які слід їсти більше риби

середа, 29 жовтень 2025, 16:38

Риба - це не лише смачний інгредієнт для ваших страв, а й справжнє джерело користі для здоров’я. Вона багата на білок, вітаміни, мінерали та омега-3 жирні кислоти, необхідні для серця та мозку, передають Патріоти України. Регулярне включення риби до ра...