А ви це знали? Які продукти не можна зберігати разом в холодильнику - вони почнуть швидко псуватись

Якщо продуктів у холодильнику багато - всі вони, зазвичай, лежать абияк. І це досить неправильно, адже на якість і термін зберігання їжі дуже впливає те, де саме вона розташована. Тому подбайте про правильне сусідство, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, які продукти не варто зберігати поряд в холодильнику. Якщо ви покладете їжу правильно – вона довше залишиться якісною.

Основні правила зберігання продуктів у холодильнику

1. Окремо покладіть банани. Ці фрукти виділяють етилен – гормон, через який плыд швидше дозріває. Тому всі продукти, які лежать біля бананів, можуть почати гнити.

Інші продукти, які виділяють етилен:

  • абрикоси
  • яблука
  • картопля
  • груші

Особливо вразливі до етилену огірки та авокадо.

2. Не кладіть поруч яблука та апельсини. Апельсини дуже добре зберігається, якщо їхній простір добре вентилюється. Яблукам навпаки цього не потрібно.

3. Не варто зберігати поруч гарбуз, груші та яблука. Все через те, що термін їхньої свіжості різний. Гарбуз зберігає гарний вигляд і смак досить довго, а яблука та груші псуються швидше.

4. Авокадо і ананас – погані сусіди. Авокадо починає псуватись через аромат, який виділяє ананас.

5. Поряд із зеленою цибулею не варто зберігати гриби, виноград, інжир, кукурудзу та ревінь.

6. Якщо покласти білу цибулю з картоплею – друга почне дуже швидко псуватися.

7. Не зберігайте разом буряк та картоплю, щоб уникнути швидкого псування. Буряк помістіть в паперовий пакет. а цибулю – в ящик.

8. Для свіжої зелені знайдіть окреме місце.

Ефект приємно здивує! ТОП-9 продуктів на сніданок, які зроблять день продуктивним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:44

Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...

Є секрет! Як приготувати буряк для вінегрету, щоб він став вдвічі смачнішим

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:09

В багатьох салатах використовують буряк. Він має приємну текстуру, досить нейтральний смак коренеплоду та добре поєднується з іншими інгредієнтами. Найчастіше згадують про «Оселедець під шубою» та «Вінегрет». Ще можна приготувати буряк з бринзою, кунжу...