
Соняшникова олія є однією з найпопулярніших рослинних олій, що використовують під час смаження будь-яких страв, передають Патріоти України.
Експерти з безпеки харчування говорять, що соняшникова олія має високу точку димлення, тому в поєднанні з деякими продуктами можуть утворюватися небезпечні для здоров’я речовини – альдегіди. Розповідаємо, які страви краще не готувати на соняшниковій олії, бо зіпсуєте не лише смак страви, а й нівелюєте усю користь продуктів.
Які продукти не можна готувати на соняшниковій олії: поради експертів
- Оливки. Зазвичай цей продукт вживається в маринованому вигляді, а ще з них можна готувати соуси до м’яса чи пасти. Та оливки не можна смажити на соняшникові олії, бо це призводить до зміни структури та смаку продукту.
- Риба містить вітаміни, мінерали, білки та поліненасичені жирні кислоти омега-3, тому цей продукт вважається одним із найпоживніших. Та якщо смажити рибу на соняшниковій олії, то під дією високих температур можуть утворитися шкідливі сполуки. Професійні кулінари рекомендують смажити рибу на вершковому маслі чи оливковій олії, щоб зберегти в ній всі корисні мікроелементи. А якщо запікати рибу в духовці, то вона буде ще поживнішою та кориснішою.
- Морепродукти – мідії, креветки, восьминоги, кальмари не рекомендовано смажити на соняшниковій олії. Морепродукти мають ніжну білкову структуру й витончений смак. А під час смаження на соняшниковій олії утворюються альдегіди, які псують не лише смак страви, а й нівелюють усю користь морепродуктів. Професійні кухарі радять готувати морепродукти на відкритому грилі, якщо є така можливість.
І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...
На початку стосунків усе здається ідеальним, а закохані не можуть насититися одне одним. З часом певні фактори можуть почати руйнувати навіть найміцніші відносини, передають Патріоти України. Немає універсального рецепта, але спільна готовність працюва...