А ви це знали? Які продукти в жодному разі не можна запікати у фользі

Професійні кухарі не рекомендують користуватися алюмінієвою фольгою під час запікання деяких страв у духовці, і ось чому, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Фольга – це незамінний помічник у приготуванні страв для кожної господині. Її часто використовують для запікання м’яса, риби та різноманітних овочів. Ресурс Pixelinform повідомляє, які продукти не слід запікати у алюмінієвій фользі, і ось чому.

Які продукти не можна запікати в алюмінієвій фользі: поради кухарів

  • Картопля. Овоч містить багато соку, тому під час запікання у фользі може стати водянистим. І замість апетитної картопельки із хрумкою скориночкою можна отримати варену страву. Щоб приготувати в духовці рум’яну картоплю з хрумкою золотавою скоринкою, її краще запікати без фольги.
  • Помідори. Професійні кухарі не радять запікати м’ясо, рибу та інші овочі з помідорами у фользі. Овоч містить кислоти, які, вступаючи в реакцію з алюмінієм, надаватимуть стравам металевого присмаку.
  • Капуста. Якщо запекти білокачанну капусту в алюмінієвій фользі, вона втратить свій смак та вигляд, перетворившись на овочеве пюре. Капуста також виділяє багато соку, тому в фользі вона буде варитися і ще набуде металевого присмаку.
  • Страви зі спеціями. Паприка, куркума та гострий перець під дією високих температур змінюють свої властивості, що може негативно вплинути на смак страви, яка готується в алюмінієвій фользі.

Народні прикмети на 7 лютого. У День Луки Елладського обов'язково з'їжте цибулю, у будь-якому вигляді

п’ятниця, 7 лютий 2025, 7:05

Християни східного обряду 7 лютого за новим стилем вшановує пам'ять грецького святого преподобного Луки Елладського, котрий був відомий як візантійський монах, пророк X ст., цілитель, здатний лікувати хвороби й виганяти з людей бісів, духовний наставни...

Все вирішать кілька факторів: Як уникнути повернення ваги після схуднення

четвер, 6 лютий 2025, 23:10

Втрата зайвої ваги є дуже непростим завданням. Але ще складнішим є утримання досягнутого результату. Результати багатьох досліджень підтверджують цю істину. Деякі вчені вважають, що людське тіло має певну задану точку ваги, до якої воно повертається. І...