А ви це знали? Які продукти запобігають стрибку цукру в крові

Контроль рівня цукру в крові важливий, особливо якщо у вас надмірна вага, малорухливий спосіб життя або діабет 2 типу. У таких випадках доцільно обирати продукти, які мають менший вплив на рівень цукру в крові. Яка їжа має низький глікемічний індекс та може підтримувати стабільний рівень енергії впродовж дня? Про це розповіли в Eat This, Not That, передають Патріоти України.

Яйця

Яйця — це джерело білка, яке майже не містить вуглеводів, завдяки чому не викликає різких стрибків цукру. Їх можна сміливо їсти на сніданок або після тренування. Вони підтримують стабільну енергію протягом дня та надовго зберігають відчуття ситості. Крім того, регулярне споживання принаймні одного яйця на день може допомогти покращити рівень глюкози натще. Це простий і поживний варіант для контролю цукру в крові.

Броколі

Броколі сприяють контролю рівня цукру в крові завдяки низькому вмісту вуглеводів і високому вмісту клітковини. Цей овоч з сімейства хрестоцвітних багатий на вітаміни, мінерали та фітохімічні речовини, які допомагають підтримувати здоров'я та боротися з хворобами. Завдяки клітковині, броколі уповільнює всмоктування вуглеводів, що допомагає уникнути різких стрибків рівня цукру в крові.

Коричневий рис

Коричневий рис — це хороший вибір для стабільного рівня цукру в крові завдяки вмісту клітковини, яка сповільнює всмоктування вуглеводів. Оскільки рис повільно перетворюється на глюкозу, це допомагає уникнути різких стрибків рівня цукру в крові. Крім того, коричневий рис містить марганець, що підтримує регулювання рівня цукру та інші важливі процеси в організмі.

Соєві боби

Соєві боби, зокрема едамаме, мають низький вміст вуглеводів і не викликають стрибків рівня цукру в крові. Завдяки високому вмісту білка та жиру соєві боби мають низький глікемічний індекс. Дослідження показали, що споживання соєвих продуктів, таких як тофу, допомагає знижувати рівень глюкози в крові і покращує толерантність до глюкози у людей з діабетом.

Соя - продукт, якого бояться дарма: Чому її варто додати до раціону

четвер, 17 липень 2025, 19:05

Соя - популярна бобова культура, що походить з Азії і вже давно є основною частиною кухні в Китаї, Японії та Кореї, передають Патріоти України. В Європу вона прийшла у XIX столітті завдяки австрійському професору Хаберланду, який сприяв її адаптації до...

Дачникам на замітку! Коли не можна поливати город - найгірший час

четвер, 17 липень 2025, 18:30

Правильний полив - ключ до щедрого врожаю. Недотримання режиму може створити ідеальні умови для розвитку хвороб, ослабити рослини та навіть звести нанівець усі зусилля. Експерти пояснили, чому певна частина доби є найгіршим моментом для поливу. Також о...