
Алюмінієвий посуд є популярним вибором для приготування їжі завдяки своїй легкості, міцності та хорошій теплопровідності. Однак, важливо пам'ятати, що не всі продукти можна в ньому готувати. Коли та чому його вважають небезпечним? Загалом алюмінієвий посуд може бути безпечним для здоров'я, але тільки за умови правильного використання, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Головне, не готувати в ньому кислі, гострі або солоні продукти (але не тільки). До списку, наприклад, входять:
Це пов'язано з тим, що коли ми готуємо щось в алюмінієвих ємностях, близько 1-2 мг цього металу може змішуватися з їжею. Цей елемент цілком відкладається в печінці й може призвести до порушення роботи цього органу та сприяти розвитку раку.
До речі, зберігати ці продукти в ємностях з алюмінію також не рекомендують.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, середня доросла людина може споживати близько 5 мг алюмінію на день з їжею, при цьому концентрація алюмінію в питній воді становить 0,1 мг/літр. Якщо організм людини споживає алюмінію більше допустимої норми, це може становити серйозну загрозу для її життя.
Вчені також попереджають, що існує тісний зв'язок між алюмінієм і неврологічними захворюваннями, такими як хвороба Альцгеймера.
Якщо ви хочете готувати в такому посуді всі страви, вибирайте каструлі з алюмінію обов'язково зі спеціальним керамічним покриттям. Такі каструлі ідеально підходять для кухні та абсолютно безпечні для нашого організму.
А що безпечно готувати в алюмінієвому посуді?
Ось які продукти можна готувати:
Після 60 років мозок зменшується приблизно на 5–10 %, а найбільші зміни зачіпають стовбур мозку та блакитне місце (locus coeruleus), що втрачає до половини нейронів після 65 років. Це призводить до проблем зі сном, сприйняттям температури, пам’яттю, ми...
Для багатьох ранковий підйом - справжній виклик, тому кнопку «повтор» натискають майже автоматично. Але експерти попереджають: дрімання по кілька разів підряд лише погіршує ситуацію, передають Патріоти України. Неврологи пояснюють, що додаткові 5–10 хв...