Натуральне вершкове масло виготовляють із коров'ячого молока, без використання рослинних компонентів та синтетичних барвників. На жаль, часто на ринку виникають цілі партії фальсифікату. Перевірити якість вершкового масла дуже просто в домашніх умовах за допомогою звичайної горілки, передають Патріоти України.
При виборі вершкового масла в магазині необхідно звертати увагу не тільки на етикетку, але і колір продукту. Щоб поліпшити вигляд фальсифікованого продукту, недобросовісні виробники можуть додавати барвник.
Впевнитись, що у вершковому маслі немає хімічних барвників, можна в домашніх умовах за лічені хвилини. Оскільки етиловий спирт є відмінним розчинником для більшості синтетичних барвників та пігментів, то невелика кількість горілки дозволить визначити склад продукту.Небагато горілки налийте в склянку і підігрійте на водяній бані до 60 градусів Цельсія. Відріжте шматочок олії, покладіть у чашку і залийте теплою горілкою. Якщо рідина придбала жовте або жовто-жовтогаряче забарвлення, то це вірна ознака того, що в масло було додано барвник.
Експерти рекомендують відмовитися від покупки вершкового масла, яке виробляється з порушенням законодавства. Згідно з ГОСТом, вершкове масло повинне складатися виключно з молочного жиру, наявність будь-яких добавок неприпустимо. Крім того, синтетичні барвники можуть бути небезпечними для здоров'я.
Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...
В багатьох салатах використовують буряк. Він має приємну текстуру, досить нейтральний смак коренеплоду та добре поєднується з іншими інгредієнтами. Найчастіше згадують про «Оселедець під шубою» та «Вінегрет». Ще можна приготувати буряк з бринзою, кунжу...