А ви це знали? Якість вершкового масла в домашніх умовах можна перевірити горілкою

Натуральне вершкове масло виготовляють із коров'ячого молока, без використання рослинних компонентів та синтетичних барвників. На жаль, часто на ринку виникають цілі партії фальсифікату. Перевірити якість вершкового масла дуже просто в домашніх умовах за допомогою звичайної горілки, передають Патріоти України.

При виборі вершкового масла в магазині необхідно звертати увагу не тільки на етикетку, але і колір продукту. Щоб поліпшити вигляд фальсифікованого продукту, недобросовісні виробники можуть додавати барвник.

Впевнитись, що у вершковому маслі немає хімічних барвників, можна в домашніх умовах за лічені хвилини. Оскільки етиловий спирт є відмінним розчинником для більшості синтетичних барвників та пігментів, то невелика кількість горілки дозволить визначити склад продукту.Небагато горілки налийте в склянку і підігрійте на водяній бані до 60 градусів Цельсія. Відріжте шматочок олії, покладіть у чашку і залийте теплою горілкою. Якщо рідина придбала жовте або жовто-жовтогаряче забарвлення, то це вірна ознака того, що в масло було додано барвник.

Експерти рекомендують відмовитися від покупки вершкового масла, яке виробляється з порушенням законодавства. Згідно з ГОСТом, вершкове масло повинне складатися виключно з молочного жиру, наявність будь-яких добавок неприпустимо. Крім того, синтетичні барвники можуть бути небезпечними для здоров'я.

Ефект приємно здивує! ТОП-9 продуктів на сніданок, які зроблять день продуктивним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:44

Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...

Є секрет! Як приготувати буряк для вінегрету, щоб він став вдвічі смачнішим

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:09

В багатьох салатах використовують буряк. Він має приємну текстуру, досить нейтральний смак коренеплоду та добре поєднується з іншими інгредієнтами. Найчастіше згадують про «Оселедець під шубою» та «Вінегрет». Ще можна приготувати буряк з бринзою, кунжу...