А ви це знали? Яку частину капусти їсти не можна - вона дуже шкідлива

Звичайна біла капуста вважається дуже корисною та поживною, тому вона є в складі абсолютно різноманітних страв. Але варто пам'ятати, що овоч має одну частину, яку потрібно обов'язково зрізати і викинути. Їсти її дуже шкідливо, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, що саме в капусті потрібно викинути. Багато людей часто про це забувають.

Ця частина капусти дуже хрумка, тому її люблять діти. Мова йде про качан. Саме в ньому зберігаються усі нітрати, важкі метали і фосфати, які надходять з грунту. Для організму це дуже шкідливо.

Особливо небезпечною є та капуста, яку ви купили на ринку або в магазині, адже походження такого продукту невідоме. Тому найкраще їсти домашню, вирощену власноруч. Найбільша концентрація шкідливих елементів в качані саме взимку та восени. А якщо ви не можете відмовити собі у задоволенні похрумтіти качаном – найкраще робити це весною.

В чому користь капусти

  • Листя капусти мають багато клітковими, покращують роботу шлунку і судин.
  • Овоч достатньо низькокалорійний, тому його можна їсти навіть на дієті.
  • В капусті багато вітамінів різних груп.
  • Вона сприяє покращенню зору.
  • Запобігає виникненню різних хвороб.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...