А ви це знали? Яку їжу не можна готувати в посуді з нержавіючої сталі

Посуд з нержавіючої сталі досить зручний та багато функціональний. Сковорідки та каструлі з такого матеріалу чудово зберігаються, не деформуються і не вразливі до подряпин. Також посуд достатньо міцний. Але варто пам'ятати, що в ньому можна готувати далеко не всю їжу, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, що не можна готувати в посуді з нержавіючої сталі. Ознайомтесь з переліком продуктів та оберіть для них інші ємності.

Не готуйте в такому посуді яйця

Яку їжу не можна готувати в посуді з нержавіючої сталі: розповідаємо, що буде з продуктами

Яєчня моментально пригорить до сковорідки з нержавіючої сталі. Особливо, якщо ви не будете нічим змащувати поверхню. Найкраще рішення – це антипригарна сковорідка або з чавуну.

Томатний соус

Продукти, які містять активну кислоту можуть вступати в реакцію з нержавіючою сталлю. Це може бути томатний соус та багато інших продуктів. Матеріал від такої взаємодії може почати псуватись та змінювати колір. Тому якщо ви хочете приготувати пасту з томатним соусом або плов з додаванням томатної пасти – скористайтесь посудом з іншого матеріалу.

Яку їжу не можна готувати в посуді з нержавіючої сталі: розповідаємо, що буде з продуктами

Стейки

Для стейків посуд з нержавіючої сталі також не підходить. Тут мова йде вже про саму якість страви. Якщо ви хочете отримати соковитий стейк із апетитною хрусткою скоринкою зверху – оберіть сковорідку з чавуну або з антипригарним покриттям.

Яку їжу не можна готувати в посуді з нержавіючої сталі: розповідаємо, що буде з продуктами

Млинці

Ніжне млинцеве тісто просто почне прилипати на сковорідці з нержавіючої сталі. Такі вироби найкраще готувати на сковорідках, призначених спеціально для цього. Вони так і називаються "млинцеві".

Яку їжу не можна готувати в посуді з нержавіючої сталі: розповідаємо, що буде з продуктами

Риба

Те ж саме відбувається і з рибою. На сковорідці з нержавіючої сталі вона просто прилипає. Шматочки розпадуться і перетворяться в кашу.

Не робіть так! ТОП-6 помилок інтер'єра, які безнадійно псують маленьку кухню

середа, 18 вересень 2024, 17:50

Кухня - це не лише місце для приготування їжі, але й простір, де кожен сантиметр має бути використаний з максимальною ефективністю. Маленькі кухні вимагають ретельного планування. Які неправильні рішення можуть зіпсувати весь інтер’єр та зробити малень...

Справа не в зовнішності? Психологи назвали лише одну рису, яка робить людину неймовірно привабливою

середа, 18 вересень 2024, 11:45

Науковці рекомендують розвивати в собі цю рису, щоб уміти вибудовувати глибокі стосунки з іншими людьми, передають Патріоти України. Британський психолог Імонн Фергюсон ініціював дослідження, під час якого було виявлено, що найпривабливішою людину роби...