Посуд з нержавіючої сталі досить зручний та багато функціональний. Сковорідки та каструлі з такого матеріалу чудово зберігаються, не деформуються і не вразливі до подряпин. Також посуд достатньо міцний. Але варто пам'ятати, що в ньому можна готувати далеко не всю їжу, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, що не можна готувати в посуді з нержавіючої сталі. Ознайомтесь з переліком продуктів та оберіть для них інші ємності.
Не готуйте в такому посуді яйця
Яєчня моментально пригорить до сковорідки з нержавіючої сталі. Особливо, якщо ви не будете нічим змащувати поверхню. Найкраще рішення – це антипригарна сковорідка або з чавуну.
Томатний соус
Продукти, які містять активну кислоту можуть вступати в реакцію з нержавіючою сталлю. Це може бути томатний соус та багато інших продуктів. Матеріал від такої взаємодії може почати псуватись та змінювати колір. Тому якщо ви хочете приготувати пасту з томатним соусом або плов з додаванням томатної пасти – скористайтесь посудом з іншого матеріалу.
Стейки
Для стейків посуд з нержавіючої сталі також не підходить. Тут мова йде вже про саму якість страви. Якщо ви хочете отримати соковитий стейк із апетитною хрусткою скоринкою зверху – оберіть сковорідку з чавуну або з антипригарним покриттям.
Млинці
Ніжне млинцеве тісто просто почне прилипати на сковорідці з нержавіючої сталі. Такі вироби найкраще готувати на сковорідках, призначених спеціально для цього. Вони так і називаються "млинцеві".
Риба
Те ж саме відбувається і з рибою. На сковорідці з нержавіючої сталі вона просто прилипає. Шматочки розпадуться і перетворяться в кашу.
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...