А ви це знали? Яку каву не можна запарювати окропом - названо безпечні способи приготування популярного напою

Кава - найпопулярніший напій, з якого більшість людей розпочинають свій день. Еспресо, капучино, латте, фільтр-кава... Кожен вибирає свій спосіб приготування кави, сорт кавових зерен та ступінь їх прожарювання. Знаючи деякі нюанси, навіть у домашніх умовах можна приготувати смачний напій, передають Патріоти України.

Смак кави відрізняється від країни, де було зібрано кавові зерна. Кава з Кенії, Колумбії, Ефіопії буде з кислинкою. Більш збалансована кава з Коста-Ріки та Нікарагуа. У неї буде низька кислотність. Гірчинка в каві - це непогано, але кава не повинна бути занадто гіркою, це говорить про її низьку якість.

Під різний тип заварювання потрібно вибирати конкретну каву. Наприклад, якщо кава обсмажена під еспресо і має слабку або середню прожарку, тоді її можна заливати окропом прямо в чашці. Але для кавоварки така кава не підійде.Якщо ви засипаєте кавові зерна в автоматичну кавоварку, потрібно вибирати більш високий ступінь прожарювання.

Якщо ми хочемо сидіти і довго пити каву, це буде запарена чашка, або як зараз кажуть "фільтр-кава". Якщо ми вранці поспішаємо на роботу, тоді швидко натискаємо кнопку на кавомашині, а в цей час одягаємося, випиваючи залпом своє експресо. Кава - це насамперед ритуал, і у кожного він свій.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...