
Кава - найпопулярніший напій, з якого більшість людей розпочинають свій день. Еспресо, капучино, латте, фільтр-кава... Кожен вибирає свій спосіб приготування кави, сорт кавових зерен та ступінь їх прожарювання. Знаючи деякі нюанси, навіть у домашніх умовах можна приготувати смачний напій, передають Патріоти України.
Смак кави відрізняється від країни, де було зібрано кавові зерна. Кава з Кенії, Колумбії, Ефіопії буде з кислинкою. Більш збалансована кава з Коста-Ріки та Нікарагуа. У неї буде низька кислотність. Гірчинка в каві - це непогано, але кава не повинна бути занадто гіркою, це говорить про її низьку якість.
Під різний тип заварювання потрібно вибирати конкретну каву. Наприклад, якщо кава обсмажена під еспресо і має слабку або середню прожарку, тоді її можна заливати окропом прямо в чашці. Але для кавоварки така кава не підійде.
Якщо ви засипаєте кавові зерна в автоматичну кавоварку, потрібно вибирати більш високий ступінь прожарювання.
Якщо ми хочемо сидіти і довго пити каву, це буде запарена чашка, або як зараз кажуть "фільтр-кава". Якщо ми вранці поспішаємо на роботу, тоді швидко натискаємо кнопку на кавомашині, а в цей час одягаємося, випиваючи залпом своє експресо. Кава - це насамперед ритуал, і у кожного він свій.
Увечері мозок перевантажений екранами, повідомленнями та справами, які не дають розслабитись. Проте дослідження циркадних ритмів свідчать: у більшості дорослих існує природне «вікно сну», яке відкривається приблизно о 21:30. Саме в цей час організм поч...
Тяга до солодощів після вечері - важливий сигнал, який не варто недооцінювати, передають Патріоти України. . Фахівці наголошують: у багатьох людей бажання з’їсти щось солодке після прийому їжі — не лише звичка чи емоційна потреба, а й можливий пока...