Кава - найпопулярніший напій, з якого більшість людей розпочинають свій день. Еспресо, капучино, латте, фільтр-кава... Кожен вибирає свій спосіб приготування кави, сорт кавових зерен та ступінь їх прожарювання. Знаючи деякі нюанси, навіть у домашніх умовах можна приготувати смачний напій, передають Патріоти України.
Смак кави відрізняється від країни, де було зібрано кавові зерна. Кава з Кенії, Колумбії, Ефіопії буде з кислинкою. Більш збалансована кава з Коста-Ріки та Нікарагуа. У неї буде низька кислотність. Гірчинка в каві - це непогано, але кава не повинна бути занадто гіркою, це говорить про її низьку якість.
Під різний тип заварювання потрібно вибирати конкретну каву. Наприклад, якщо кава обсмажена під еспресо і має слабку або середню прожарку, тоді її можна заливати окропом прямо в чашці. Але для кавоварки така кава не підійде.Якщо ви засипаєте кавові зерна в автоматичну кавоварку, потрібно вибирати більш високий ступінь прожарювання.
Якщо ми хочемо сидіти і довго пити каву, це буде запарена чашка, або як зараз кажуть "фільтр-кава". Якщо ми вранці поспішаємо на роботу, тоді швидко натискаємо кнопку на кавомашині, а в цей час одягаємося, випиваючи залпом своє експресо. Кава - це насамперед ритуал, і у кожного він свій.
Медики застерігають: деякі продукти харчування можуть негативно впливати на роботу мозку та спричиняти погіршення пам’яті. Часте вживання шкідливої їжі уповільнює когнітивні процеси, знижує концентрацію та підвищує ризик розвитку деменції у старшому ві...
Готові дізнатися про себе щось нове? Оберіть той спосіб, яким ви найчастіше тримаєте горнятко. Ваш вибір може розкрити риси характеру, про які ви навіть не здогадувалися, передають Патріоти України. . 1. Тримаєте за ручку, другою рукою обіймаєте чашку...