Кава - найпопулярніший напій, з якого більшість людей розпочинають свій день. Еспресо, капучино, латте, фільтр-кава... Кожен вибирає свій спосіб приготування кави, сорт кавових зерен та ступінь їх прожарювання. Знаючи деякі нюанси, навіть у домашніх умовах можна приготувати смачний напій, передають Патріоти України.
Смак кави відрізняється від країни, де було зібрано кавові зерна. Кава з Кенії, Колумбії, Ефіопії буде з кислинкою. Більш збалансована кава з Коста-Ріки та Нікарагуа. У неї буде низька кислотність. Гірчинка в каві - це непогано, але кава не повинна бути занадто гіркою, це говорить про її низьку якість.
Під різний тип заварювання потрібно вибирати конкретну каву. Наприклад, якщо кава обсмажена під еспресо і має слабку або середню прожарку, тоді її можна заливати окропом прямо в чашці. Але для кавоварки така кава не підійде.Якщо ви засипаєте кавові зерна в автоматичну кавоварку, потрібно вибирати більш високий ступінь прожарювання.
Якщо ми хочемо сидіти і довго пити каву, це буде запарена чашка, або як зараз кажуть "фільтр-кава". Якщо ми вранці поспішаємо на роботу, тоді швидко натискаємо кнопку на кавомашині, а в цей час одягаємося, випиваючи залпом своє експресо. Кава - це насамперед ритуал, і у кожного він свій.
Соя - популярна бобова культура, що походить з Азії і вже давно є основною частиною кухні в Китаї, Японії та Кореї, передають Патріоти України. В Європу вона прийшла у XIX столітті завдяки австрійському професору Хаберланду, який сприяв її адаптації до...
Правильний полив - ключ до щедрого врожаю. Недотримання режиму може створити ідеальні умови для розвитку хвороб, ослабити рослини та навіть звести нанівець усі зусилля. Експерти пояснили, чому певна частина доби є найгіршим моментом для поливу. Також о...