Кава - найпопулярніший напій, з якого більшість людей розпочинають свій день. Еспресо, капучино, латте, фільтр-кава... Кожен вибирає свій спосіб приготування кави, сорт кавових зерен та ступінь їх прожарювання. Знаючи деякі нюанси, навіть у домашніх умовах можна приготувати смачний напій, передають Патріоти України.
Смак кави відрізняється від країни, де було зібрано кавові зерна. Кава з Кенії, Колумбії, Ефіопії буде з кислинкою. Більш збалансована кава з Коста-Ріки та Нікарагуа. У неї буде низька кислотність. Гірчинка в каві - це непогано, але кава не повинна бути занадто гіркою, це говорить про її низьку якість.
Під різний тип заварювання потрібно вибирати конкретну каву. Наприклад, якщо кава обсмажена під еспресо і має слабку або середню прожарку, тоді її можна заливати окропом прямо в чашці. Але для кавоварки така кава не підійде.Якщо ви засипаєте кавові зерна в автоматичну кавоварку, потрібно вибирати більш високий ступінь прожарювання.
Якщо ми хочемо сидіти і довго пити каву, це буде запарена чашка, або як зараз кажуть "фільтр-кава". Якщо ми вранці поспішаємо на роботу, тоді швидко натискаємо кнопку на кавомашині, а в цей час одягаємося, випиваючи залпом своє експресо. Кава - це насамперед ритуал, і у кожного він свій.
Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...
Православне свято 22 листопада за новим календарем (5 грудня за старим) - день пам'яті святителя Прокопія, який володів даром чудотворення і привів у християнську віру чимало людей (У народі - Прокоп'єв день, - Патріоти України). Українські віряни тако...