А ви це знали? Який фарш не можна заморожувати - розповідаємо про причини

Страви з фаршу готувати досить швидко. Тому такий продукт добре заморозити, щоб в будь-який момент можна було дістати і зробити ситний обід або вечерю. Але не кожен фарш можна зберігати таким чином, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, який фарш заморожувати не варто. Страви з нього можуть бути небезпечними. Також про те, як зберігати продукт правильно.

Який фарш заморожувати не варто

Досить часто ми заморожуємо куплений фарш на ринку або в магазині. Але це досить неправильно. Навіть якщо продукт на вигляд може бути придатним для вживання – ви не можете знати точно, коли його приготували. І свіжість такої подрібненої маси досить складно визначити. Страви з такого продукту можуть стати шкідливими. Тому заморожувати найкраще саме той фарш, який ви зробили в домашніх умовах зі свіжого м'яса. Можна додати також цибулю, але продукт буде краще зберігатись, якщо це буде просто подрібнене м'ясо.

Як безпечно заморозити домашній фарш

В пакетах

Фарш можна заморожувати в пакетах, але не одним суцільним шматком. Найкраще одразу розфасувати м'ясо кульками по 200-300 грамів. Їх потрібно покласти на деко і поставити в морозилку в такому вигляді. щоб схопилися. Потім перекласти у пакети.

Замороження фаршу пластом

В такому вигляді фарш розморозиться значно швидше, ніж в кульках. Потрібно просто покласти продукт в пакет і розкотити в пласт завтовшки не більше двох сантиметрів.

Заморожування порційно

Якщо ви хочете заморозити фарш маленькими порційними шматочками – пласт потрібно просто розділити паличкою на зручні для вас частини. Або ж помістити у фарш у форму для льоду.

Скільки можна зберігати фарш

В морозилці фарш може зберігатися до чотирьох місяців, за умови, якщо він зовсім не контактує з повітрям. Якщо ж мінімальний контакт є – це два-три місяці.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...