А ви це знали? Який інгредієнт зіпсує консервовані огірки - його часто додають у розсіл

Часто буває, що розсіл, в якому консервуються овочі, з часом стає дуже мутним або ж зовсім змінює колір. Насправді, такого не повинно бути. І причиною цього є інгредієнти, які ви використовуєте для закруток, передають Патріоти України.

Тому редакція FoodOboz розповість, що в жодному разі не можна класти у консервацію, щоб розсіл був прозорим. Зокрема, в огірки.

Окрім інгредієнтів, консервацію може зіпсувати погана стерилізація або неякісні кришки. Зазвичай при відкритті закруток утворюється їдкий специфічний запах. На жаль, це може говорити про появу грибка у продукті, тому його потрібно негайно викинути.

Але є й інша причина помутніння розсолу – молодий часник. Саме він сприяє тому, що розсіл стає каламутним. Краще обирати минулорічний часник, який вже вилежався.

Якщо у вас вийшли смачні консервовані огірки влітку, в зимовий період з них можна приготувати смачний соус тартар для новорічного салату. Ідея приготування соусу опублікована на сторінці фудблогерки з ніком foodfitmari в Instagram

Інгредієнти:

  • 150 г йогурту або кефіру
  • 3 шт корнішонів
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ч.л. оцту
  • декілька гілочок кропу
  • перець, сіль за смаком

Спосіб приготування:

1. Огірки потерти на дрібній терці.

2. Кріп дрібно порізати.

3. Часник вичавити і вимішати всі інгредієнти.

4. Залишити в холодильнику на 1 годину.

Просто оберіть двері! Психологічний тест у картинці визначить вашу головну фобію

неділя, 19 травень 2024, 6:14

Усі ми маємо свої страхи та фобії, які можуть впливати на наше життя та прийняття рішень. Психологічний тест пропонує вам вибрати одну з чотирьох потайних дверей, щоб виявити, які глибинні страхи можуть керувати вами або якої фобії ви можете не усвідом...

Кава та какао з новою силою "схопилися" за смаки споживачів: Американський дієтолог пояснює, який з двох напоїв корисніший для здоров'я

неділя, 19 травень 2024, 5:40

Популярність какао зростає, експерти в галузі охорони здоров'я хвалять його за певну користь для здоров'я, пише USA Today. За словами дієтолога Міранди Галаті, какао-порошок дійсно корисний, він має антиоксидантні та протизапальні властивості. За даним...