А ви це знали? Який продукт, доданий до дріжджового тіста, робить випічку смачнішою

Лише один вже не секретний інгредієнт дозволяє замісити незрівнянне дріжджове тісто, з якого виходить просто дивовижна випічка. Достатньо лише однієї столової ложки горілки, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування потрібно:

  • 2 яйця;
  • 200 гр. вершкового масла;
  • 2 ст. л. олії рослинної;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 1 ст. л. горілки;
  • 1 ч. л. солі;
  • 0,5 ст. молока;
  • 0,5 ст. цукру;
  • 0,5 ст. теплої води;
  • 1 кг борошна;
  • 30 гр. свіжих дріжджів.

Як готувати

Дріжджі та цукор змішайте та розчиніть у теплій воді.

Потім додайте борошно, щоб вийшла суміш, схожа на сметану, яка повинна відстоятися в теплому місці 20-30 хвилин.

Коли опара спіниться (приблизно через 30 хвилин), розітріть яйця з цукром і додайте їх до опари.

Слідом потрібно влити горілку, додати вершкове масло та рослинну олію, сметану та сіль.

Перемішавши масу, маленькими порціями просійте борошно, розбавляючи його теплим молоком.

Готове тісто протягом години повинне відстоятися у теплі.

Тепер можна формувати пиріжки та пироги!

"Найбільший ворогу": Названо їжу, яка прискорює старіння і "псує" шкіру

вівторок, 26 серпень 2025, 10:50

Зовнішність напряму залежить від того, що ми щодня їмо. Деякі звичні продукти непомітно прискорюють процеси старіння, провокуючи запальні реакції, висипання та втрату еластичності шкіри, передають Патріоти України. Вчені й дерматологи наголошують: їжа ...

Чому всі почали пити імбирний чай: ТОП-5 науково обґрунтованих причин

вівторок, 26 серпень 2025, 10:15

Імбирний чай - не лише ароматний напій з пряним, гострим смаком, а й справжня скарбниця користі для здоров’я. Його традиційно використовували в аюрведі та китайській медицині, а сучасні дослідження підтверджують його позитивний вплив на організм, перед...