А ви це знали? Який продукт, доданий до дріжджового тіста, робить випічку смачнішою

Лише один вже не секретний інгредієнт дозволяє замісити незрівнянне дріжджове тісто, з якого виходить просто дивовижна випічка. Достатньо лише однієї столової ложки горілки, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування потрібно:

  • 2 яйця;
  • 200 гр. вершкового масла;
  • 2 ст. л. олії рослинної;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 1 ст. л. горілки;
  • 1 ч. л. солі;
  • 0,5 ст. молока;
  • 0,5 ст. цукру;
  • 0,5 ст. теплої води;
  • 1 кг борошна;
  • 30 гр. свіжих дріжджів.

Як готувати

Дріжджі та цукор змішайте та розчиніть у теплій воді.

Потім додайте борошно, щоб вийшла суміш, схожа на сметану, яка повинна відстоятися в теплому місці 20-30 хвилин.

Коли опара спіниться (приблизно через 30 хвилин), розітріть яйця з цукром і додайте їх до опари.

Слідом потрібно влити горілку, додати вершкове масло та рослинну олію, сметану та сіль.

Перемішавши масу, маленькими порціями просійте борошно, розбавляючи його теплим молоком.

Готове тісто протягом години повинне відстоятися у теплі.

Тепер можна формувати пиріжки та пироги!

Є простий секрет! Як зупинити нічну тягу до їжі

субота, 1 листопад 2025, 9:49

Час спати, а все, про що ви можете думати, це чипси та печиво у вашій кухонній шафці. Хоча немає нічого поганого в тому, щоб перекусити солодким або солоним, вживання їжі перед сном може сприяти кислотному рефлюксу або розладу шлунка. А нічна тяга або ...

Шкірка не трісне! Як правильно зварити картоплю "в мундирі"

субота, 1 листопад 2025, 7:44

Страви з картоплі дуже популярні в українців. У багатьох салатах часто використовують картоплю, зварену "в мундирах", передають Патріоти України. Відомо, що така картопля корисніша за очищену. Але не у всіх виходить його зварити так, щоб шкірка не тріс...