А ви це знали? Який продукт, доданий до дріжджового тіста, робить випічку смачнішою

Лише один вже не секретний інгредієнт дозволяє замісити незрівнянне дріжджове тісто, з якого виходить просто дивовижна випічка. Достатньо лише однієї столової ложки горілки, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування потрібно:

  • 2 яйця;
  • 200 гр. вершкового масла;
  • 2 ст. л. олії рослинної;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 1 ст. л. горілки;
  • 1 ч. л. солі;
  • 0,5 ст. молока;
  • 0,5 ст. цукру;
  • 0,5 ст. теплої води;
  • 1 кг борошна;
  • 30 гр. свіжих дріжджів.

Як готувати

Дріжджі та цукор змішайте та розчиніть у теплій воді.

Потім додайте борошно, щоб вийшла суміш, схожа на сметану, яка повинна відстоятися в теплому місці 20-30 хвилин.

Коли опара спіниться (приблизно через 30 хвилин), розітріть яйця з цукром і додайте їх до опари.

Слідом потрібно влити горілку, додати вершкове масло та рослинну олію, сметану та сіль.

Перемішавши масу, маленькими порціями просійте борошно, розбавляючи його теплим молоком.

Готове тісто протягом години повинне відстоятися у теплі.

Тепер можна формувати пиріжки та пироги!

А ви це знали? Для чого кухарі додають олію при маринуванні м’яса чи риби

вівторок, 17 грудень 2024, 11:12

Дуже часто, спостерігаючи за роботою професійних кулінарів, можна відзначити, що вони додають рослинну чи оливкову олію в процесі маринування м’яса чи риби. Ця дія має цілих три причини, передають Патріоти України. Якщо ви маєте замаринувати велику кіл...

ТОП-3 розповсюджені помилки, які псують смак котлет

вівторок, 17 грудень 2024, 10:09

Якщо ви вирішили готувати котлети, то домашні, напевно, зрадіють: це смачна і ситна страва. Але часом ми можемо її зіпсувати, зробивши ряд недоліків. Які помилки будуть найбільш суттєвими, передають Патріоти України. Готовий фарш однозначно купувати не...