Рис є незамінним компонентом у багатьох популярнихстрав. Зокрема, на основі цього продукту готують смачний плов або ж голубці. Але варто пам'ятати, що далеко не весь рис можна їсти, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, який рис є найшкідливішим. Продукт може серйозно вплинути на організм. Серед усіх наявних видів рису на сучасному ринку – найшкідливішим є саме шліфований білий рис
В чому причина
Шліфований білий рис ніколи не вийде розсипчастим. Все через відсутність оболонки. В результаті, ви отримаєте просто кашу, в якій не буде жодних вітамінів та мікроелементів. До того ж, після вживання білого рису, може різко підвищитись рівень цукру в крові, що дуже шкідливо.
Як знизити шкоду білого шліфованого рису
Якщо ви все ж приготували такий рис – вживайте його в холодному вигляді. Також, обов'язково поєднайте зі свіжими овочами або додайте в салат – така їжа буде досить поживною, а рівень глюкози збільшиться мінімально.
Який рис краще вживати
Найкориснішим є бурий рис. Продукт містить багато компонентів, які необхідні організму людини: магній. кальцій. калій. Але винятком до вживання цього рису є діабет та порушення обміну речовин.
Вапняний наліт може бути справжнім болем, і, на жаль, душові лійки та крани є поширеними місцями його накопичення, особливо якщо ви живете в районі з жорсткою водою. Це тому, що вона містить такі мінерали, як кальцій і магній,передають Патріоти України...
Дослідження науковців Оксфордського університету підтвердило, що регулярна фізична активність може знизити ризик розвитку раку. Про це повідомляє видання The Conversation, передають Патріоти України. У дослідженні взяли участь понад 85 000 людей у Вели...