А ви це знали? Який вид вершкового масла найкорисніший

Деякі види продукту - це просто маргарин, який видають за вершкове масло недобросовісні виробники, передають Патріоти України.

Вершкове масло – це саме той продукт, який ми вживаємо щодня. Ми намащуємо його на бутерброди, додаємо до різноманітних страв та випічки. Хоча деякі дієтологи рекомендують обмежувати вживання цього продукту, та інші лікарі не рекомендують цього робити. Просто треба розрізняти, яке масло найкорисніше, а яке їсти не варто. Варто пам’ятати, що якісне масло отримане лише з натуральних молочних вершків, жирністю від 61,5% до 85%. А всі інші продукти – це маргарин, що насичений консервантами, емульгаторами та іншими домішками. Тому такий продукт краще не їсти. А от вживання натурального вершкового масла принесе багато користі для організму.

Яка користь вершкового масла для здоров’я

  • Продукт містить вітамін А, який вкрай необхідний для належної роботи щитовидної та надниркової залоз.
  • У вершковому маслі є лауринова кислота, яка допомагає у лікуванні грибкових інфекцій.
  • У продукті міститься лецитин, який знижує рівень поганого холестерину в крові.
  • За рахунок вмісту антиоксидантів вершкове масло здатне боротися з вільними радикалами, які є причиною захворювання на рак.
  • Містить в собі вітаміни Е, К та антиоксиданти, які зміцнюють судини, покращуючи їхню еластичність.
  • Вершкове масло має велику частку лінолевої кислоти, що має протиракові властивості, нарощує м’язи та підвищує імунітет.
  • Продукт здатен захищати від карієсу, зміцнює кістки та суглоби.
  • Вершкове масло не зберігається на тілі у вигляді жирової тканини, бо є джерелом швидкої енергії.
  • Продукт містить арахідонову кислоту, яка є ключовою для здоров’я та активності головного мозку.
  • Масло здатне захищати молодих людей та осіб похилого віку від шлунково-кишкових інфекцій.

Яка шкода вершкового масла, кому не можна їсти

  • Це висококалорійний продукт, тому з ним треба бути обережними тим, хто на дієті.
  • Вершкове масло містить насичені жири тваринного походження, може бути важким для травлення.
  • Продукт може підвищити рівень “поганого” холестерину в крові, що збільшує ризик серцево-судинних захворювань.

Не робіть так! 7 кулінарних помилок, які здійснюються поспіхом

п’ятниця, 24 травень 2024, 18:08

Від помилок ніхто не застрахований, і господині на кухні також. Тут немає нічого страшного чи дивного В цій статті зібрані головні помилки, яких легко можна уникнути, пам’ятаючи про них. 1.Всі овочі та фрукти зберігають у холодильнику. Багато хто роби...

Хитрість, щоб відбивні зі свинини не скручувалися на сковороді

п’ятниця, 24 травень 2024, 17:07

Мабуть, чи не кожна господиня, готуючи відбивні зі свинячого м’яса, спостерігала, як на сковороді вони зменшуються у розмірах, скручуються. А причина цього проста – непідготовлене м’ясо. . Отож, щоб відбивні залишалися того розміру, який ви відбили м...