А ви це знали? Який вид вершкового масла найкорисніший

Деякі види продукту - це просто маргарин, який видають за вершкове масло недобросовісні виробники, передають Патріоти України.

Вершкове масло – це саме той продукт, який ми вживаємо щодня. Ми намащуємо його на бутерброди, додаємо до різноманітних страв та випічки. Хоча деякі дієтологи рекомендують обмежувати вживання цього продукту, та інші лікарі не рекомендують цього робити. Просто треба розрізняти, яке масло найкорисніше, а яке їсти не варто. Варто пам’ятати, що якісне масло отримане лише з натуральних молочних вершків, жирністю від 61,5% до 85%. А всі інші продукти – це маргарин, що насичений консервантами, емульгаторами та іншими домішками. Тому такий продукт краще не їсти. А от вживання натурального вершкового масла принесе багато користі для організму.

Яка користь вершкового масла для здоров’я

  • Продукт містить вітамін А, який вкрай необхідний для належної роботи щитовидної та надниркової залоз.
  • У вершковому маслі є лауринова кислота, яка допомагає у лікуванні грибкових інфекцій.
  • У продукті міститься лецитин, який знижує рівень поганого холестерину в крові.
  • За рахунок вмісту антиоксидантів вершкове масло здатне боротися з вільними радикалами, які є причиною захворювання на рак.
  • Містить в собі вітаміни Е, К та антиоксиданти, які зміцнюють судини, покращуючи їхню еластичність.
  • Вершкове масло має велику частку лінолевої кислоти, що має протиракові властивості, нарощує м’язи та підвищує імунітет.
  • Продукт здатен захищати від карієсу, зміцнює кістки та суглоби.
  • Вершкове масло не зберігається на тілі у вигляді жирової тканини, бо є джерелом швидкої енергії.
  • Продукт містить арахідонову кислоту, яка є ключовою для здоров’я та активності головного мозку.
  • Масло здатне захищати молодих людей та осіб похилого віку від шлунково-кишкових інфекцій.

Яка шкода вершкового масла, кому не можна їсти

  • Це висококалорійний продукт, тому з ним треба бути обережними тим, хто на дієті.
  • Вершкове масло містить насичені жири тваринного походження, може бути важким для травлення.
  • Продукт може підвищити рівень “поганого” холестерину в крові, що збільшує ризик серцево-судинних захворювань.

Буде дуже смачно! ТОП-3 старовинні рецепти українських великодніх пасок

четвер, 2 травень 2024, 18:50

Напередодні Великодня пропонуємо приготувати паску з фруктовим кремом за рецептом Осипи Заклинської (1928 рік), сирну паску з чорницями з книги “Як добре і здорово варити” (1938 рік) та мигдалеву бабку за рецептом 1910 року, передають Патріоти України....

Які хитрощі допоможуть виправити ситуацію, якщо борщ вийшов надто кислим

четвер, 2 травень 2024, 18:07

У борщу завжди присутня впізнавана кислинка, без якої страву не вийде назвати класичною, передають Патріоти України. Однак будь-яка господиня може перестаратися, у результаті чого страва стає надмірно кислою. Як правило, ця ситуація виникає у тому випа...