А ви це знали? Який виноград корисніший для здоров'я: червоний чи білий

Всім відомо, що виноград може не тільки виконати денну норму споживаних фруктів, а й покращити здоров'я. Зараз саме настав час для домашнього винограду, який є найкориснішим. У нашій статті дізнаєтесь, який краще споживати: білий чи червоний, передають Патріоти України.

Вміст корисних елементів винограду

Якщо говорити про поживні речовини, то користь для організму білий та червоний виноград приносить майже однаково. У виданні HealthLive фахівці зазначають, що в ягоді є велика кількість калію (225 мг), яка допомагає серцево-судинній системі. Окрім цього, виноград має залізо (0,60 мг) та кальцій (30 мг). Перший запобігає розвитку анемії, а друга речовина корисна для зубів та кісток.

Червоний виноград:

  • зміцнює серце та слугує для профілактики ниркових захворювань
  • відновлює пошкоджені клітини внаслідок великої кількості антиоксидантів
  • покращує захист клітин сітківки ока від ультрафіолетового світла
  • уповільнює старіння клітин мозку, завдяки антоціану. Це речовина, яка надає винограду яскравий червоний колір.

Білий виноград:

  • відновлює нормальну роботу жовчного міхура, оскільки білий виноград сприяє сечогінній та жовчній функції організму
  • слугує гарною профілактикою раку молочної залози та покращує загальний рівень здоров'я через унікальні сполуки флавоніду й поліфенолу, які містяться у шкурці білого винограду.

Ви могли не здогадуватися! ТОП-6 продуктів, які містять прихований цукор

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 17:15

Багато продуктів у нашому раціоні містять прихований цукор, навіть якщо вони здаються здоровими. Часте вживання таких продуктів може спричинити набір ваги, проблеми з зубами і енергетичні спади, передають Патріоти України. Найпоширеніші продукти з прих...

Ви будете здивовані! Вчені назвали напій, який знижує ризик раку печінки

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 16:45

Регулярне вживання чаю може бути доступним способом знизити ризик раку печінки, особливо для людей із груп підвищеного ризику, передають Патріоти України. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, охопило близько 2 тисяч пацієнтів з раком печінки ...