А ви це знали? Який виноград корисніший для здоров'я: червоний чи білий

Всім відомо, що виноград може не тільки виконати денну норму споживаних фруктів, а й покращити здоров'я. Зараз саме настав час для домашнього винограду, який є найкориснішим. У нашій статті дізнаєтесь, який краще споживати: білий чи червоний, передають Патріоти України.

Вміст корисних елементів винограду

Якщо говорити про поживні речовини, то користь для організму білий та червоний виноград приносить майже однаково. У виданні HealthLive фахівці зазначають, що в ягоді є велика кількість калію (225 мг), яка допомагає серцево-судинній системі. Окрім цього, виноград має залізо (0,60 мг) та кальцій (30 мг). Перший запобігає розвитку анемії, а друга речовина корисна для зубів та кісток.

Червоний виноград:

  • зміцнює серце та слугує для профілактики ниркових захворювань
  • відновлює пошкоджені клітини внаслідок великої кількості антиоксидантів
  • покращує захист клітин сітківки ока від ультрафіолетового світла
  • уповільнює старіння клітин мозку, завдяки антоціану. Це речовина, яка надає винограду яскравий червоний колір.

Білий виноград:

  • відновлює нормальну роботу жовчного міхура, оскільки білий виноград сприяє сечогінній та жовчній функції організму
  • слугує гарною профілактикою раку молочної залози та покращує загальний рівень здоров'я через унікальні сполуки флавоніду й поліфенолу, які містяться у шкурці білого винограду.

А ви це знали? Як назвати подружку гарним українським словом

четвер, 25 квітень 2024, 11:22

Це слово походить з латинської мови, зокрема, від лексеми "колегіум", що означає "товариство, спільна служба, співробітництво", передають Патріоти України. Українська мова має надзвичайно багато цікавих слів, просто про них мало хто знає. Щоб збагатити...

Це здивує! Тест у картинці визначить, ким ви були в минулому житті

четвер, 25 квітень 2024, 11:12

У багатьох релігіях існують переконання, що людина приходить в цей світ знову і знову у новому тілі. Якщо ви вірите що життя дається не один раз, пропонуємо пройти цей тест, передають Патріоти України. Виберіть картинку, не замислюючись та не витрачаюч...