А ви це знали? Італійка пояснила, чому ніколи не можна пити капучино після обіду

Італійська блогерка Надя Катерина Мунно (The Pasta Queen) порадила своїм підписникам припинити замовляти капучино - напій італійського походження на основі еспресо з додаванням збитого парою молока - посеред дня. За її словами, більшість італійців не п'ють цей гарячий напій після полудня, передають Патріоти України.

"Чому італійці не п'ють капучино після 12? Тому що це напій для сніданку!", – сказала Мунно. Блогерка пояснила, що капучино слід вживати лише до 10 години ранку. "Якщо ви дійсно хочете посунути час, то до 11, але не до 12", – додала вона.

Мунно наголошує, що після 12-ї ліпше вибрати інші кавові напої, якщо вже дуже хочеться. Вона радить еспресо.

"Коли ви їсте їжу, вам достатньо калорій. Все, що вам потрібно, це швидкий еспресо", – каже блогерка і зазначає, що вживання капучино після 12-ї викликало б таку ж реакцію італійців, яка була б американці, якби хтось вирішив з’їсти хот-дог на сніданок.

У коментарях під роликом спалахнула суперечка. Кавомани взялися відстоювати своє право пити таку каву, як їм хочеться, тоді, коли хочеться.

"Якщо це в моїй чашці, я теж можу випити о 8 вечора. 3 ночі теж. Моя чашка, мої правила", "Я італієць і знаю про це "правило", але я все одно замовив би капучино вдень, "Я буду пити свій капучино, коли захочу. Для мене це як десерт", – пишуть коментатори.

Водночас були і ті, хто стверджував, що правило, озвучене The Pasta Queen, є доволі поширеним – деякі заклади навіть відмовляють в обслуговуванні клієнтам, які замовляють капучино після обіду.

Варто знати! У якій воді потрібно прати білий одяг, щоб вивести плями

понеділок, 9 червень 2025, 19:56

Білий одяг завжди дуже швидко забруднюється. Більшість із нас поспішає швидше вкинути його у гарячу воду і випрати, передають Патріоти України. Однак експертка з прання Кеті Робертс попередила, що високі температури можуть зробити пляму твердою і непри...

Теплі чи холодні: Ось якої температури мають бути яйця для випічки

понеділок, 9 червень 2025, 19:30

Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...