А ви це знали? Кілька секретів японської кухні, які сприяють підтриманню молодості та здоров'я тіла

Ще нещодавно закрита для сторонніх острівна держава протягом останніх років активно ділиться з усім світом цінностями своєї культури, традиціями і способом життя, таємницями національної кухні. Йдеться про Японію. У цій країні проживає найбільше довгожителів, а людей, які страждають на ожиріння, можна перелічити по пальцях, іпередають Патріоти України.

Свою частку у довголіття і стрункі фігури жителів Країни висхідного сонця, безумовно, вніс вироблений тисячоліттями раціон харчування. Океан і моря постачають до столу жителів Японії свіжу рибу, морепродукти та інші дари. Сім днів на тиждень японці із задоволенням їдять рибу і морепродукти.

Їх організм у достатній кількості отримує ненасичені Омега-3 жирні кислоти, фосфор, йод, а також величезну кількість вітамінів і мікроелементів, що містяться у дарах океану.

Рибу дуже часто їдять сирою, варять на парі, обсмажують у темпурі у олії. Крім цього, з риби і морепродуктів варять різноманітні супи.

М'ясо у Японії не дуже популярне, оскільки у колишні часи вважалося, що дозволити його собі можуть тільки заможні люди.

Величезне значення у приготуванні їжі японці надають нарізці. Більшість продуктів нарізають скибочками у 3 сантиметри. Це, як вважають японці, оптимальний розмір, щоб зручно було їсти паличками, а також насолоджуватися смаком. А ось бамбукові пагони нарізають шматочками завдовжки у 6 сантиметрів, оскільки відкушуючи їх, людина теж відчуває задоволення.

Активно використовуються у японській кухні водорості. Їх додають у салати (морська капуста), варять з них супи (комбу).

Водорості, риба і морепродукти допомагають японцям зберігати здоровими серце та судини, щитоподібну залозу, а також зміцнюють імунітет.

Традиційними стравами у цій східній країні вважаються рис і локшина. Локшину тут готують по-особливому. Її варять, смажать, подають з овочами і бульйоном. Популярною у Японії є соба — гречана локшина.

З рису, який варять в абсолютно не солоній воді, готують величезну кількість страв. Це традиційні сусі. Їх у Японії близько 200 видів.

Рис у цій країні замінює хліб. З нього готують онігірі — спеціальні кульки, смак яких чудово урізноманітнюють всілякі соуси. Цікавими є рисові пиріжки з водоростями і сирою рибою.

Традиційний японський десерт — моті, також готують з рисового борошна або товченого рису. Їх їдять як самостійну страву, а також загортають у моті ягідні і фруктові начинки, морозиво. Готують за допомогою них і солодкі супи.

Популярна їжа у Японії — овочі. Їх вважають за краще готувати з мінімальною тепловою обробкою, без олії, найчастіше, це роблять на парі. Овочі місцеві:

  • капуста;
  • дайкон;
  • цибуля;
  • морква;
  • огірки;
  • бамбукові пагони;
  • баклажани;
  • ріпа;
  • соя;
  • коріння лотоса;
  • перець;
  • гриби.

Дуже полюбляють японці сою. З неї вони готують основу для місо-супу, соєве молоко, сир тофу, соєвий соус.

Їжа, яку їдять у Японії — неймовірно легка, а також корисна. Особлива увага приділяється свіжості продуктів. Навіть вуличний фастфуд тут низькокалорійний, свіжий і корисний.

Порції, які за один прийом їжі з'їдають японці — за обсягом дуже маленькі і містять мало калорій.

Дуже полюбляють жителі Японії зелений чай. Це корисний напій, який уповільнює процеси старішання, діє як потужний антиоксидант, виводить з організму зайву рідину і токсини.

Хто, як і чому спонукає Зеленського "злити" державні інтереси?

неділя, 25 липень 2021, 12:58

Про це говоритиме ведучий Сергій Руденко зі співголовою ГІ "Права справа" Дмитром Снєгирьовим. Про це говоритиме ведучий Сергій Руденко зі співголовою ГІ "Права справа" Дмитром Снєгирьовим.

З архіву ПУ. Будьте здорові! "Вітамінна бомба", або Сік, який миттєво очищає кров

субота, 24 липень 2021, 23:55

​Буряк - дуже корисний овоч, багатий різноманітними мікро- і макроелементами. Цей коренеплід широко використовується в кулінарії, медицині і має безліч варіантів застосування. Про це у своєму блозі розповідає фахівець з харчування Катерина Зажицька, пе...