А ви це знали? Кілька секретів японської кухні, які сприяють підтриманню молодості та здоров'я тіла

Ще нещодавно закрита для сторонніх острівна держава протягом останніх років активно ділиться з усім світом цінностями своєї культури, традиціями і способом життя, таємницями національної кухні. Йдеться про Японію. У цій країні проживає найбільше довгожителів, а людей, які страждають на ожиріння, можна перелічити по пальцях, іпередають Патріоти України.

Свою частку у довголіття і стрункі фігури жителів Країни висхідного сонця, безумовно, вніс вироблений тисячоліттями раціон харчування. Океан і моря постачають до столу жителів Японії свіжу рибу, морепродукти та інші дари. Сім днів на тиждень японці із задоволенням їдять рибу і морепродукти.

Їх організм у достатній кількості отримує ненасичені Омега-3 жирні кислоти, фосфор, йод, а також величезну кількість вітамінів і мікроелементів, що містяться у дарах океану.

Рибу дуже часто їдять сирою, варять на парі, обсмажують у темпурі у олії. Крім цього, з риби і морепродуктів варять різноманітні супи.

М'ясо у Японії не дуже популярне, оскільки у колишні часи вважалося, що дозволити його собі можуть тільки заможні люди.

Величезне значення у приготуванні їжі японці надають нарізці. Більшість продуктів нарізають скибочками у 3 сантиметри. Це, як вважають японці, оптимальний розмір, щоб зручно було їсти паличками, а також насолоджуватися смаком. А ось бамбукові пагони нарізають шматочками завдовжки у 6 сантиметрів, оскільки відкушуючи їх, людина теж відчуває задоволення.

Активно використовуються у японській кухні водорості. Їх додають у салати (морська капуста), варять з них супи (комбу).

Водорості, риба і морепродукти допомагають японцям зберігати здоровими серце та судини, щитоподібну залозу, а також зміцнюють імунітет.

Традиційними стравами у цій східній країні вважаються рис і локшина. Локшину тут готують по-особливому. Її варять, смажать, подають з овочами і бульйоном. Популярною у Японії є соба — гречана локшина.

З рису, який варять в абсолютно не солоній воді, готують величезну кількість страв. Це традиційні сусі. Їх у Японії близько 200 видів.

Рис у цій країні замінює хліб. З нього готують онігірі — спеціальні кульки, смак яких чудово урізноманітнюють всілякі соуси. Цікавими є рисові пиріжки з водоростями і сирою рибою.

Традиційний японський десерт — моті, також готують з рисового борошна або товченого рису. Їх їдять як самостійну страву, а також загортають у моті ягідні і фруктові начинки, морозиво. Готують за допомогою них і солодкі супи.

Популярна їжа у Японії — овочі. Їх вважають за краще готувати з мінімальною тепловою обробкою, без олії, найчастіше, це роблять на парі. Овочі місцеві:

  • капуста;
  • дайкон;
  • цибуля;
  • морква;
  • огірки;
  • бамбукові пагони;
  • баклажани;
  • ріпа;
  • соя;
  • коріння лотоса;
  • перець;
  • гриби.

Дуже полюбляють японці сою. З неї вони готують основу для місо-супу, соєве молоко, сир тофу, соєвий соус.

Їжа, яку їдять у Японії — неймовірно легка, а також корисна. Особлива увага приділяється свіжості продуктів. Навіть вуличний фастфуд тут низькокалорійний, свіжий і корисний.

Порції, які за один прийом їжі з'їдають японці — за обсягом дуже маленькі і містять мало калорій.

Дуже полюбляють жителі Японії зелений чай. Це корисний напій, який уповільнює процеси старішання, діє як потужний антиоксидант, виводить з організму зайву рідину і токсини.

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...