А ви це знали? Кохання тут ні до чого - ось чому в СРСР грали ранні весілля

Весілля завжди ставало важливою подією в житті кожної людини. Воно свідчила про кохання та готовність будувати міцну сім’ю, але так було не завжди, передають Патріоти України.

В СРСР весілля було не стільки особистою подією, скільки соціально значущим актом. Про це більш детально розповів білоруський блогер та дослідник союзу Максим Мирович.

Сьогодні молоді люди можуть роками зустрічатися та жити разом без офіційної реєстрації стосунків. Це вважається цілком нормальним та навіть зручним явищем. Загалом, шлюб в сучасному світі не дає майже жодних привілеїв, особливо якщо пара не планує заводити дітей, але в Радянському союзі ситуація була іншою.

Привілеї для подружніх пар

В СРСР шлюб був радше необхідністю, ніж бажанням, адже деякі блага могла отримати лише так звана комірка суспільства. Офіційним сімейним парам було, наприклад, набагато простіше отримати "безплатну" квартиру, адже вважалося, що вони вже створили міцну основу для розвитку держави. Водночас самотні люди могли розраховувати лише на невеличку кімнату в гуртожитку чи комуналці в кращому випадку.

Крім того, у людини, що не має офіційно зареєстрованих стосунків, часто виникали проблеми з працевлаштуванням, їй було набагато складніше взяти дозвіл на виїзд за кордон, а також неодружену пару не могли заселити в один готельний номер.

Суспільне засудження

За часів СРСР загалом глибоко засуджувалися прояви кохання. Інтимних стосунків там взагалі начебто не було, тому не дивно, що на пару, яка не реєструє шлюб, дивилися з осудом та недовірою.

Понад усе страждали жінки, яких могли називати робітницями соціально безвідповідальних професій через будь-яке спілкування з протилежною статтю. А якщо незаміжня жінка вагітніла та приходила до гінеколога, то це, як правило, закінчувалося постановкою до відома батьків, великим скандалом і примусовим одруженням.

Отже, загалом життя в СРСР було влаштовано так, що бути одруженою людиною було набагато простіше і спокійніше. Тому не дивно, чому так багато пар спішили та реєстрували свої стосунки якомога раніше. Звісно, напевно серед таких випадків зустрічалися й пари, які дійсно хотіли одружитися через кохання, але статистика розлучень в СРСР свідчить про те, що їх було дуже мало.

Чи потрібно класти яйце у фарш для голубців

вівторок, 17 вересень 2024, 0:12

При приготуванні будь-яких страв на основі фаршу багато господинь автоматично додають яйця, передають Патріоти України. Відомо, що яйце допомагає скріпити фарш, який може розвалитися в найнесподіваніший момент. Проте чи є необхідність додавати яйце під...

Як швидко розморозити фарш - секрети, якими користуються господині

понеділок, 16 вересень 2024, 23:38

Здається, що відколи в мікрохвильовій печі з’явилася функція «розморожування», питання про те, як розморожувати ті чи інші продукти відпало назавжди, передають Патріоти України. Але іноді така процедура позначається на консистенції та якості напівфабри...