Чай з лимоном - здавалося б, мало який з гарячих напоїв більш простий і більш популярний, ніж цей. Але, кажуть фахівці, лимонно почаювати можна далеко не всім, передають Патріоти Україн
Такий напій не можна вживати, якщо у людини проблеми зі слизовою оболонкою. Особливо небезпечно це для тих, у кого медики діагностували гастрит. Саме тому гастроентерологи рекомендують під час чергового загострення гастриту замість чаю з лимоном пити чай з молоком, з медом або на травах.
Чай з лимоном при застуді ‒ тут потрібно відразу сказати, що безліч людей роблять велику помилку, коли при ГРВІ літрами п'ють такий чай. Але такий спосіб працює погано зазвичай. Насправді літри чаю з лимоном швидше може привести до розладу роботи нервової системи (з безсонням, втомою, сонливістю) при якій заснути дуже складно. Чайна речовина танін і вітамін З, який міститься в лимоні в величезній кількості, входять в список продуктів, які підсилюють роботу мозку, а також сприяють поліпшенню кровотоку.
Але, кажуть експерти, найсильніше чай з лимоном лупить по зубній емалі. В цілому дослідники рекомендують пити максимум 3-4 чашки такого напою в день (максимум ‒ 6).
Оскільки такий чай може викликати безсоння, то його нітрохи не слід пити жінкам, які годують немовля грудьми. Танін не дасть заснути і дитині. А під час вагітності жінкам не рекомендується пити такий чай більше, ніж 2 чашки на добу.
Ну і логічно, що чай з лимоном категорично не рекомендується пити тим, у кого алергія на цитрусові. До слова, ні чай, в свою чергу, не знижує вплив лимонної кислоти, ні лимон не знижує міцність чаю. Тому і не варто сподіватися на те, що під час перемішування чай і лимон один одного нейтралізують.
Міцний чорний чай без лимона прямо впливає на артеріальний тиск. Через наявність кофеїну, який організм отримує разом з чаєм, воно потроху зростає. А лимон може нейтралізувати вміст кофеїну приблизно на 10 – 20% і послабити вплив речовини на стінки судин. Природно, що ліки від високого тиску напій не замінить, але люди, які страждають від артеріальної гіпертензії, зможуть пити його спокійно.
Тут потрібно ще зауважити, що додавати лимон в чай рекомендується тільки після того, як напій трохи охолоне ‒ десь до 60 градусів за шкалою Цельсія. Таким чином збережуться всі корисні властивості цитруса. Його елементи допомагають нормалізувати кровообіг, сприяють розрідженню крові, усувають застої.
Рецепт простий:
Важливість вітаміну D для підтримки оптимального стану здоров'я не можна недооцінювати. Зазвичай наш організм синтезує його під впливом ультрафіолетових променів групи В (УФ-В) сонячного світла. News Bytes розповів про декілька продуктів харчування, як...
Філе червоної риби не кожному по кишені. Натомість обрізки - бюджетний варіант, з якого можна приготувати різні страви. Але найлегше - просто замаринувати для бутербродів чи в салати. Зверніть увагу, що готові солоні обрізки і морожені відрізняються в ...