А ви це знали? Коли каструлю або сковорідку краще не накривати кришкою - це буде лише псувати страву

Щоб страва швидше приготувалась, її потрібно накрити кришкою - саме такого твердження дотримуються багато господинь. Але ця дія далеко не завжди є доречною.

Редакція FoodOboz розповість, коли страви краще не накривати кришкою. Це досить проста дія, яка дуже впливає на смак та консистенцію продуктів.

Не накривайте суп, соус або рагу кришкою

Головна умова вдалого домашнього соусу – це достатньо густа і тягуча консистенція. Якщо накрити страву під час приготування кришкою, ви не отримаєте бажаного результату. тому що достатня кількість рідини не випарується, і соус буде рідким. Це ж стосується крем-супу або ж рагу.

Особливо важливо варити такі страви без кришки вкінці приготування. Це буде впливати не лише на консистенцію, а й на інтенсивність смаку.

Не накривайте страву кришкою під час смаження

Котлети, нагетси або ж картоплю фрі також краще смажити без кришки. Страви вийдуть значно смачнішими та привабливішими.

Справа в тому, що під кришкою вироби будуть просто варитися, а їм потрібно саме просмажуватись для утворення золотистої скоринки. Під кришкою та ж картопля може просто розвалитись, тому що в ній буде забагато вологи.

Це така смакота! Курячі відбивні, запечені з яйцем сиром та помідорами

понеділок, 22 липень 2024, 13:30

Страва містить мало калорій, оскільки запікається у духовці. Має красивий та апетитний вигляд, тому сміливо подавайте її до святкового столу, передають Патріоти України. Соковите куряче філе, ніжна начинка з відварених яєць, помідора та розплавленого с...

Є секрет! Як запекти куряче філе, щоб було вдвічі соковитішим

понеділок, 22 липень 2024, 13:08

Якщо ви досі думаєте, що куряче філе завжди буде після приготування сухим і давким, то спробуйте запекти його за цим рецептом. Соковиті волокна будуть танути в роті, при цьому страва вийде досить корисною і дуже смачною, передають Патріоти України. Філ...