А ви це знали? Коли каструлю або сковорідку краще не накривати кришкою - це буде лише псувати страву

Щоб страва швидше приготувалась, її потрібно накрити кришкою - саме такого твердження дотримуються багато господинь. Але ця дія далеко не завжди є доречною.

Редакція FoodOboz розповість, коли страви краще не накривати кришкою. Це досить проста дія, яка дуже впливає на смак та консистенцію продуктів.

Не накривайте суп, соус або рагу кришкою

Головна умова вдалого домашнього соусу – це достатньо густа і тягуча консистенція. Якщо накрити страву під час приготування кришкою, ви не отримаєте бажаного результату. тому що достатня кількість рідини не випарується, і соус буде рідким. Це ж стосується крем-супу або ж рагу.

Особливо важливо варити такі страви без кришки вкінці приготування. Це буде впливати не лише на консистенцію, а й на інтенсивність смаку.

Не накривайте страву кришкою під час смаження

Котлети, нагетси або ж картоплю фрі також краще смажити без кришки. Страви вийдуть значно смачнішими та привабливішими.

Справа в тому, що під кришкою вироби будуть просто варитися, а їм потрібно саме просмажуватись для утворення золотистої скоринки. Під кришкою та ж картопля може просто розвалитись, тому що в ній буде забагато вологи.

Господиням на замітку! Які помідори краще обрати для консервації - три основні критерії

субота, 22 червень 2024, 21:28

Консервація продуктів на зиму - це одне з основних занять господинь влітку. Для того, щоб продукти зберігались цілу зиму та не нанесли шкоду організму, слід уважно підходити до їх вибору, передають Патріоти України. Як правильно обирати помідори для ко...

Коли солити пельмені? Є помилка, якої припускається багато господинь

субота, 22 червень 2024, 17:15

Пельмені, здавалося б, така банальна страва, але щоб напівфабрикати добре зварилися і вийшли смачними, потрібно знати секрети приготування, передають Патріоти України. По-перше, для приготування пельменів необхідно вибрати потрібну каструлю. Посуд має ...