А ви це знали? Коли каструлю або сковорідку краще не накривати кришкою - це буде лише псувати страву

Щоб страва швидше приготувалась, її потрібно накрити кришкою - саме такого твердження дотримуються багато господинь. Але ця дія далеко не завжди є доречною.

Редакція FoodOboz розповість, коли страви краще не накривати кришкою. Це досить проста дія, яка дуже впливає на смак та консистенцію продуктів.

Не накривайте суп, соус або рагу кришкою

Головна умова вдалого домашнього соусу – це достатньо густа і тягуча консистенція. Якщо накрити страву під час приготування кришкою, ви не отримаєте бажаного результату. тому що достатня кількість рідини не випарується, і соус буде рідким. Це ж стосується крем-супу або ж рагу.

Особливо важливо варити такі страви без кришки вкінці приготування. Це буде впливати не лише на консистенцію, а й на інтенсивність смаку.

Не накривайте страву кришкою під час смаження

Котлети, нагетси або ж картоплю фрі також краще смажити без кришки. Страви вийдуть значно смачнішими та привабливішими.

Справа в тому, що під кришкою вироби будуть просто варитися, а їм потрібно саме просмажуватись для утворення золотистої скоринки. Під кришкою та ж картопля може просто розвалитись, тому що в ній буде забагато вологи.

Цей продукт може вбити собаку - не додавайте його до раціону улюбленця

субота, 12 липень 2025, 17:30

Літо, пікніки та ароматне барбекю - те, що приносить задоволення людям, може серйозно нашкодити собакам. Одним із найбільш ризикованих продуктів, який часто потрапляє до миски чотирилапих, є звичайна ковбаса, передають Патріоти України. За словами експ...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...