Щоб страва швидше приготувалась, її потрібно накрити кришкою - саме такого твердження дотримуються багато господинь. Але ця дія далеко не завжди є доречною.
Редакція FoodOboz розповість, коли страви краще не накривати кришкою. Це досить проста дія, яка дуже впливає на смак та консистенцію продуктів.
Не накривайте суп, соус або рагу кришкою
Головна умова вдалого домашнього соусу – це достатньо густа і тягуча консистенція. Якщо накрити страву під час приготування кришкою, ви не отримаєте бажаного результату. тому що достатня кількість рідини не випарується, і соус буде рідким. Це ж стосується крем-супу або ж рагу.
Особливо важливо варити такі страви без кришки вкінці приготування. Це буде впливати не лише на консистенцію, а й на інтенсивність смаку.
Не накривайте страву кришкою під час смаження
Котлети, нагетси або ж картоплю фрі також краще смажити без кришки. Страви вийдуть значно смачнішими та привабливішими.
Справа в тому, що під кришкою вироби будуть просто варитися, а їм потрібно саме просмажуватись для утворення золотистої скоринки. Під кришкою та ж картопля може просто розвалитись, тому що в ній буде забагато вологи.
З початком теплих днів морозиво повертається на полиці магазинів у всьому різноманітті - з шоколадом, фруктами, вершкове, пломбір та навіть без цукру. Та не все так смачно, як здається. РБК-Україна (проект Styler) розповідає, яке морозиво не варто купу...
Головний ворог автомобільних покришок — швидкість, адже з її збільшенням зростає тертя протектора об асфальт, в колесі підвищується температура та деформується гума. При швидкості понад 100 км/год навантаження на шини подвоюється, особливо на поворотах...