А ви це знали? Коли краще приймати душ - вранці чи ввечері - названо оптимальний час

Згідно з опитуванням Sleep Foundation, існує досить рівний розподіл між людьми, які приймають душ або ванну вранці (42 відсотки), і тими, хто робить це ввечері (38 відсотків). Досліджень, які б порівнювали ці два варіанти, немає, але вчені схиляються до того, що теплий душ (або ванна) перед сном – краще для здоров’я, передають Патріоти України.

Науковці переглянули різні докази користі вечірнього душу і їхні результати свідчать про те, що розслаблення в теплій воді покращує якість сну, і якщо ви робите це за одну-дві години до сну, це може допомогти вам швидше задрімати, пише Inverse.

Вважається, що добові ритми людини частково визначаються температурою тіла, яка природно нижча ввечері. Тепла вода знижує температуру вашого тіла (збільшуючи приплив крові до кінцівок), тому може діяти як сигнал для сну.

Загалом, експерти зі сну припускають, що вечірній душ або ванна знімає напругу в напружених м’язах після активного дня та сприяє відчуттю спокою перед сном. Дерматологи також долучилися до дискусії, дехто стверджував, що слід митися перед сном, щоб запобігти перенесенню бруду зі шкіри на постільну білизну.

Ви будете здивовані! Що буде з організмом, якщо кожного дня їсти ківі

субота, 24 серпень 2024, 19:00

Ківі - це не лише яскравий та смачний фрукт, це надзвичайно корисний продукт для нашого здоровʼя. На сторінці Healthy To Me розповіли, як вплине на наш організм щоденне вживання ківі, передають Патріоти України. Ківі — чудове джерело вітаміну С. Він, з...

Дітей за безлад сварити не варто? ТОП-7 дивних форм поведінки, які свідчать про високий IQ

субота, 24 серпень 2024, 18:45

Експерти розкривають сім дивних форм поведінки, які свідчать про високий IQ. Такі генії, як Чарльз Дарвін та Альберт Ейнштейн це підтверджують своїми химерними звичками, передають Патріоти України. Тож якщо людина любить побалакати із собою чи обожнює ...