А ви це знали? Коли курячі яйця корисні, а коли небезпечні і від них краще відмовитися

Яйця дуже поширений продукт харчування. Найчастіше ми споживаємо курячі. Вони є досить бюджетним продуктом, але багатим на різноманітні речовини. Які яйця найкорисніші, передають Патріоти України.

Найкориснішими дієтологи називають варені яйця. Вони й найбезпечніші для вживання. Втім, крім користі, яйця можуть завдати і певної шкоди

Чим корисні яйця

В одному яйці міститься 12 основних вітамінів та ще 96% мінералів. Тому цей продукт корисний вагітним жінкам, адже забезпечує надходження важливих речовин для розвитку плоду. У чоловіків яйця покращують якість сперматозоїдів.

Бажаючим схуднути варто їсти варені яйця. Одне яйце містить близько 100 калорій, але добре насичує та вгамовує почуття голоду надовго.

Людський організм засвоює білок яйця на 93,7%, тим самим одержує всі основні амінокислоти. Лецитин, що міститься у жовтку, дуже корисний для печінки, мозку, а ще покращує пам’ять, піднімає настрій та допомагає боротися зі втомою.

Завдяки вмісту вітаміну Е яйця корисні для серця. А завдяки холіну профілактують рак грудей.

Яку шкоду можуть нести яйця

Погано помиті, недостатньо термічно оброблені яйця можуть нести ризик зараження сальмонелою, що призводить до інфекційного захворювання. Для уникнення цього мийте яйця перед приготуванням, варіть в круту або добре просмажуйте.

Яйця містять холестерин. Тому їх варто їсти не частіше 3-х разів на тиждень. Дослідження свідчать, що вживання надто великої кількості яєць, понад 7 штук на тиждень, може збільшують ризик передчасної смерті у чоловіків на 23%.

Обережно слід вживати цей продукт людям, що страждають на діабет. Адже велика кількість яєць може спричини інфаркт та інсульт.

Трапляються випадки алергії на яйця, але до неї більше схильні діти.

Джерело: На пенсії

Справжній прорив! Нова дієта може знизити ризик деменції на 25% та уповільнити старіння

субота, 28 червень 2025, 18:05

Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...

Розставлено крапки над "і": Чи дійсно дерев’яні ложки небезпечно використовувати на кухні

субота, 28 червень 2025, 17:30

Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...