Господині звикли промивати макарони водою після варіння, тому що здебільшого макарони не відрізнялися відмінною якістю, передають Патріоти України.
Нині ж у магазинах та супермаркетах продається величезна різноманітність макаронів, у тому числі із твердих сортів пшениці, які промивати точно не потрібно.
Але навіть якщо ви любитель бюджетних макаронних виробів, немає необхідності обдавати їх водою після варіння. Нема там стільки крохмалю, який треба вимити.
Проте промивати макарони після варіння потрібно у двох випадках: якщо вони злиплись, а їх потрібно подавати на стіл зараз і якщо макарони відварювали для салату.
Якщо макарони злиплися в ком після варіння, промийте їх теплою водою під краном, а потім обсушіть на сковорідці і подавайте на стіл.
Смак страви після таких маніпуляцій зміниться, але спеції та соус виправлять ситуацію.
Щоб такого більше не повторилося, під час варіння додавайте краплю рослинної олії у воду. Макарони не будуть злипатись і тоді їх можна без промивання покласти в тарілку і подавати на стіл.
Все-таки щойно зварені макарони відрізняються за смаком від тих, що промивали.
Великодній кошик — це не просто набір продуктів, а важливий символ віри та традицій. Залежно від регіону України склад може трохи відрізнятися, але ось основні речі, які традиційно кладуть у великодній кошик, передають Патріоти України.
Дуже часто столові виделки та ложки темніють та мають наліт. Для того, щоб їх відмити в домашніх умовах і без хімії, підійдуть деякі домашні засоби, наприклад, сода, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, ніж до блис...