А ви це знали? Коли солити картоплю під час приготування, щоб було смачно

Не всі господині знають, що вибір часу, коли посолити картоплю, залежить від способу її приготування - чи то варіння, смаження, тушіння, на пару - та ступеня готовності. Розповідаємо, коли краще солити картоплю, передають Патріоти України.

Коли солити очищену варену картоплю

Якщо покласти сіль у холодну воду разом із картоплею, то сіль погано розчиниться, до того ж і картопля може розваритися.
Тому варену очищену картоплю потрібно солити через 5-7 хвилин після того, як закипить вода. У такому разі картопля добре зберігає форму.

Коли солити картоплю у кожушках

Зазвичай, у такому вигляді овочі готуються для салатів, у такому разі солити картоплю взагалі не потрібно. Воду, в якій вариться картопля зі шкіркою, зазвичай не солять, щоб не позбавити бульби природного смаку. Якщо йдеться про вживання картоплі в кожжушках для харчування, то солити її потрібно в момент закипання.

Коли солити картоплю пюре

Картоплю для пюре варять у воді, яку солять у момент закипання або через 5-10 хвилин після. Дуже важливо не пересолити страву, оскільки це не можна виправити. У разі потреби краще досолити пюре до смаку під час додавання молока.

Коли солити смажену картоплю

Чим раніше посолити смажену картоплю, тим більше вона стане нагадувати тушковану: вийде м'якою, рум'яної скоринки, що хрумтить, не буде. Щоб картопля приємно хрумтіла, її потрібно солити не раніше, ніж за 5–7 хвилин до готовності. Якщо це картопля фрі, то солити її потрібно тільки в тарілці, інакше вона не хрумтітиме.

Коли солити картоплю під час тушікування

Якщо картопля тушкується в соусі, солити її не потрібно, тому що соус сам собою солений. Можна посолити картоплю на смак, за 5-10 хвилин до закінчення приготування або вже у тарілці.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...