А ви це знали? Коли солити картоплю під час приготування, щоб було смачно

Не всі господині знають, що вибір часу, коли посолити картоплю, залежить від способу її приготування - чи то варіння, смаження, тушіння, на пару - та ступеня готовності. Розповідаємо, коли краще солити картоплю, передають Патріоти України.

Коли солити очищену варену картоплю

Якщо покласти сіль у холодну воду разом із картоплею, то сіль погано розчиниться, до того ж і картопля може розваритися.
Тому варену очищену картоплю потрібно солити через 5-7 хвилин після того, як закипить вода. У такому разі картопля добре зберігає форму.

Коли солити картоплю у кожушках

Зазвичай, у такому вигляді овочі готуються для салатів, у такому разі солити картоплю взагалі не потрібно. Воду, в якій вариться картопля зі шкіркою, зазвичай не солять, щоб не позбавити бульби природного смаку. Якщо йдеться про вживання картоплі в кожжушках для харчування, то солити її потрібно в момент закипання.

Коли солити картоплю пюре

Картоплю для пюре варять у воді, яку солять у момент закипання або через 5-10 хвилин після. Дуже важливо не пересолити страву, оскільки це не можна виправити. У разі потреби краще досолити пюре до смаку під час додавання молока.

Коли солити смажену картоплю

Чим раніше посолити смажену картоплю, тим більше вона стане нагадувати тушковану: вийде м'якою, рум'яної скоринки, що хрумтить, не буде. Щоб картопля приємно хрумтіла, її потрібно солити не раніше, ніж за 5–7 хвилин до готовності. Якщо це картопля фрі, то солити її потрібно тільки в тарілці, інакше вона не хрумтітиме.

Коли солити картоплю під час тушікування

Якщо картопля тушкується в соусі, солити її не потрібно, тому що соус сам собою солений. Можна посолити картоплю на смак, за 5-10 хвилин до закінчення приготування або вже у тарілці.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...