А ви це знали? Коли треба поливати кімнатні рослини - вранці чи ввечері

Одні квітникарі поливають кімнатні рослини вранці, інші ввечері, а не дуже дбайливі - коли згадають або встигнуть, передають Патріоти України.

При цьому вважається, що найкраще поливати квіти саме зранку, незалежно від пори року. Багато квітникарів навіть проводять тут паралель із людським організмом.

Подробиці

Давайте спробуємо розібратись, коли ж все таки краще поливати ваші кімнатні квіти.

Чому вранці

Вважається, що вночі рослини сплять так само, як і люди, а тому зайва волога їм ні до чого. Вчені навіть виявили, що рослини передчують світанок і прокидаються до сходу сонця.

Пори року

Якщо говорити про сезонне поливання, то фахівці виділяють весняний, літній та осінній полив як одну групу, а зимовий – іншу. У першому випадку допускається поливати кімнатні рослини будь-коли.

Єдине обмеження – це якість води. Вона, як мінімум, повинна відстоятися і нагрітися до кімнатної температури.

Також не допускається літньої спеки лити воду на листя – це загрожує опіком. Взимку домашні квіти краще поливати виключно вранці. Вечірній полив може спровокувати появу гнилі, а за день зайва волога може благополучно випаруватися.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...