
Апельсини - це дуже популярні цитрусові, які доступні нам цілий рік. Але чи всім їх можна їсти без обмеження? На це питання дала відповідь Нутриціолог Юрія Половинська, зазначають Патріоти України.
Крім своєї корисності апельсини є сильним алергеном. Вживання цих фруктів у великих кількостях може викликати алергічні реакції й навіть анафілактичний шок.
Якщо у вас є захворювання шлунково-кишкового тракту - вам потрібно з обережністю вживати апельсини натщесерце. До слова, апельсин має високу кислотність, що погано може позначитися на зубній емалі. Вона може поступово руйнуватися, тому, якщо п'єте сік, беріть трубочку або чистите відразу зуби.
Апельсин - просто джерело вітамінів А, В1, В2, РР і, найголовніше, вітаміну С. У 100 г м'якоті апельсина міститься добова норма споживання вітаміну С. Крім того, в апельсині є флавоноїди – речовини, що регулюють ріст організму і надають антиоксидантну дію.
Фінляндія вже восьмий рік поспіль очолює світовий рейтинг найщасливіших країн. І хоч це північноєвропейська держава з довгими зимами, саме вона стала прикладом того, як жити повільніше, спокійніше та повніше завдяки щоденним звичкам. Лише кілька змін у...
У 2025 році українці все частіше стикаються з перебоями в електропостачанні. Через обстріли енергетичної інфраструктури, пікові навантаження на мережу та нестачу генерації в окремих регіонах, світло може зникати на кілька годин або навіть діб. У таких ...