А ви це знали? Кому категорично не можна їсти апельсини - можуть бути смертельно небезпечні

Апельсини - це дуже популярні цитрусові, які доступні нам цілий рік. Але чи всім їх можна їсти без обмеження? На це питання дала відповідь Нутриціолог Юрія Половинська, зазначають Патріоти України.

Апельсини - це сильний алерген

Крім своєї корисності апельсини є сильним алергеном. Вживання цих фруктів у великих кількостях може викликати алергічні реакції й навіть анафілактичний шок.

Якщо у вас є захворювання шлунково-кишкового тракту - вам потрібно з обережністю вживати апельсини натщесерце. До слова, апельсин має високу кислотність, що погано може позначитися на зубній емалі. Вона може поступово руйнуватися, тому, якщо п'єте сік, беріть трубочку або чистите відразу зуби.

Апельсини також корисні

Апельсин - просто джерело вітамінів А, В1, В2, РР і, найголовніше, вітаміну С. У 100 г м'якоті апельсина міститься добова норма споживання вітаміну С. Крім того, в апельсині є флавоноїди – речовини, що регулюють ріст організму і надають антиоксидантну дію.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...