Сезон черешні у повному розпалі. Це безперечно корисна ягода, проте не для всіх. Деяким категоріям людей може бути протипоказана, передають Патріоти України.
Черешня в основному складається з води і має масу переваг для здоров'я людини: вона багата антиоксидантами, вітамінами А, С, К, калієм, магнієм, кальцієм і клітковиною.
Чинить позитивний вплив на хронічні захворювання, зміцнює імунітет, підтримує зір, зміцнює кістки, покращує нервову систему, пам'ять, обмін речовин. Але, на жаль, є категорія людей, яким не можна вживати цей багатий на корисні речовини продукт.
У черешні міститься багато глюкози та фруктози, а це означає, що людям, які хочуть схуднути або схильні до повноти, варто відмовитись від даного продукту або скоротити його кількість до кількох ягід на день.
Вживання черешні категорично заборонено людям, які мають гострі та хронічні захворювання травного тракту (гастрит, панкреатит, холецистит), підвищена кислотність та виразки шлунка чи кишечника, а також діабет.
Відмовитися від черешні доведеться людям із нирковою недостатністю та деякими формами коліту. Якщо після вживання черешні з'являються висипання, почервоніння, лущення, свербіж, утруднене дихання, це може говорити про алергію на ягоди. У такому разі вживати в їжу даний продукт заборонено.
Найчастіше така реакція виникає у дітей – через незрілість ферментативної функції підшлункової залози у ранньому віці можуть з'являтися висипання.
Рекомендована добова доза – до 1 кг черешні. За раз можна з'їдати не більше 400 г ягід, інакше може з'явитися дискомфорт у вигляді здуття і навіть діареї.
Дітям віком від 4 років лікарі рекомендують вживати не більше 350 г на добу, якщо немає алергії. В іншому випадку можуть з'явитися такі симптоми, як порушення апетиту, тривала відрижка, тяжкість у животі, біль та діарея, а також зовнішні реакції – свербіж, висип
Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...
Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...