А ви це знали? Кому не можна їсти черешню і що буде, якщо з'їсти дуже багато ягід

Сезон черешні у повному розпалі. Це безперечно корисна ягода, проте не для всіх. Деяким категоріям людей може бути протипоказана, передають Патріоти України.

Черешня в основному складається з води і має масу переваг для здоров'я людини: вона багата антиоксидантами, вітамінами А, С, К, калієм, магнієм, кальцієм і клітковиною.

Чинить позитивний вплив на хронічні захворювання, зміцнює імунітет, підтримує зір, зміцнює кістки, покращує нервову систему, пам'ять, обмін речовин. Але, на жаль, є категорія людей, яким не можна вживати цей багатий на корисні речовини продукт.

Кому не можна їсти черешню?

У черешні міститься багато глюкози та фруктози, а це означає, що людям, які хочуть схуднути або схильні до повноти, варто відмовитись від даного продукту або скоротити його кількість до кількох ягід на день.

Вживання черешні категорично заборонено людям, які мають гострі та хронічні захворювання травного тракту (гастрит, панкреатит, холецистит), підвищена кислотність та виразки шлунка чи кишечника, а також діабет.

Відмовитися від черешні доведеться людям із нирковою недостатністю та деякими формами коліту. Якщо після вживання черешні з'являються висипання, почервоніння, лущення, свербіж, утруднене дихання, це може говорити про алергію на ягоди. У такому разі вживати в їжу даний продукт заборонено.

Найчастіше така реакція виникає у дітей – через незрілість ферментативної функції підшлункової залози у ранньому віці можуть з'являтися висипання.

Що буде, якщо з'їсти занадто багато черешні

Рекомендована добова доза – до 1 кг черешні. За раз можна з'їдати не більше 400 г ягід, інакше може з'явитися дискомфорт у вигляді здуття і навіть діареї.

Дітям віком від 4 років лікарі рекомендують вживати не більше 350 г на добу, якщо немає алергії. В іншому випадку можуть з'явитися такі симптоми, як порушення апетиту, тривала відрижка, тяжкість у животі, біль та діарея, а також зовнішні реакції – свербіж, висип

Секрет господинь! Що зробити, щоб котлети не прилипали до сковороди

понеділок, 20 січень 2025, 9:12

При приготуванні котлет дуже важливо не лише вибрати хороші продукти та замісити якісний фарш, передають Патріоти України. Ключове значення набуває сам процес смаження, адже часом котлети, які вийшли ідеальними, ні в яку не хочуть відставати від поверх...

Народні прикмети на 20 січня. Зимовий м'ясоїд. Традиції та забобони

понеділок, 20 січень 2025, 7:05

Православна церква України 20 січня за новим стилем вшановує пам'ять вірменського священика і пророка Євфимія Великого. За старим стилем 20 січня відзначають Собор Іоанна Хрестителя або по-народному - Іванів день. . Цей день здавна вважається небезпе...